4 Kg. Kornfrit foder til steriliserede katteExcellentpet kornfrit kattefoder med kylling er udviklet specielt til steriliserede katte. Når en kat er steriliseret, er det vigtigt, at den får foder, hvor indholdet  af mineraler er specielt tilpasset kattens behov. Den rette PH-værdi i urinen minimerer blandt andet  problemer med urinvejene. Foderet har ikke tilsat ekstra magnesium, da råvarernes naturlige indhold af magnesium i kattemaden er beregnet til 0,09%.
Foderet er tilsat 1000 mg Taurin pr. kg., da katte er afhængige af taurin, for at få den korrekte fedtoptagelse i tyndtarmen og den rette mængde animalske proteiner. Taurinmangel kan føre til blindhed og hjerteproblemer.
Pillestørrelsen i dette kattefoder og en mellemstørrelse, så det sikrer at katten får brugt sine tænder, og dermed forebygger f.eks. tandsten, tandkødslidelser og samtidig spiser langsommere. Hvis katte sluger pillerne, hvis de f.eks. hvis pillestørrelsen er meget lille kan det give opkastninger.

Excellentpet kornfri steriliseret kat er test på flere forskellige katteracer, for at sikre at kvaliteten , virkning og smagen af foderet er optimalt. Katte er som bekendt meget kræsne, og skifter ikke gerne foder, men alle testfodrere meldte tilbage at efter ca. en uge, med blanding af det gamle foder, var kattene vilde med Excellentpet foderet.

Excellentpet kornfri kats vigtigste ingredienser:


Vi anbefaler, at du giver Excellent Pet kattefoder tørt, og sikrer at katten har fri adgang til frisk drikkevand døgnet rundt. Fodervejledningen er vejledende, da kattens aktivitetsniveau, har stor betydning for, hvor meget foder den skal have.

(Klik på billedet for at forstørre det)
Kat fodervejledning

Du kan se den koplette ingrediensliste her:
(Klik på billedet for at forstørre)

Taurin
Taurin er et meget vigtigt og centralt stof i kattemad, idet katte ikke er i stand til at danne stoffet i kroppen, ligesom hunde kan. Taurin er dét, man kalder for et essentielt næringsstof. Den europæiske organisation for foderproducenter anbefaler, at der som minimum er 1000 mg Taurin pr. kg tørstof i kattetørfoder. Anbefalingen er givet af det amerikanske forsknings organ NRC ( National Research Council).
Taurin forekommer naturligt i kød, men i varierende mængder. Derfor har Excellentpet valgt at tilsætte 1000 mg. taurin pr. kg tørfoder.  Du er således sikker på altid at kunne opfylde kattenes behov for det livsvigtige stof, når du fodrer med Excellent Pet.
Mangel på Taurin, over en længere periode, kan bl.a. give synsproblemer og dårligt hjerte.
Energiberegning:

(Klik på billedet for at forstørre)
Energi beregning kat