Rå kød – kogt kød ?. Ben fra okse og lam.
Vi har en dværggravhund på 1 1/2 år, som er meget ked af at få klippet kløer. Tænkte om vi måtte distrahere hende med meget, meget små godbidder af rå oksekød, eller skal det måske være kogt ?
Et enkelt spørgsmål mere: Hun vil gerne have store rå okseben, som er skåret i stykker, men jeg vil gerne vide, om vi
også må give hende ben fra lam ?
Hej Alice
Det er en rigtig god ide, at anvende godbidder i forbindelse med kloklipning, og du behøver ikke koge oksekødet før du anvender det . Når du skriver, at anvendelsen af oksekødet er til at distrahere hunden med, var det måske en ide, at du i stedet anvender godbidderne som belønning, og kun serverer når hunden har gjort noget positivt. Umiddelbart er det svært at distrahere en hund der en ked af kloklip, men ved langsomt at introducere godbidderne og belønne hver lille positive adfærdsændring, er der gode muligheder for roligere kloklip i fremtiden.
Det er glædeligt at se , at du skriver både store og rå okseknogler, for begge dele er den sikreste måde at give hundene knogler. De store knogler yder kraftigere modstand mod nedbrydningen, og optagelsen af kalk bliver derved langsommere og giver færre mave-tarmproblemer. De rå okseknogler splintrer ikke, men afgnaves til en “grødet” masse, som optages uden problemer.
Der er dog nogle ting man bør være opmærksom på ved brugen af knogler til hunde. Umiddelbart efter ibrugtagning er knoglen mere saftig og blød , end når den har ligget i flere dage. Herefter bliver strukturen mere fast og udgør dermed større risiko for tandskader og øget slid på tandkronerne.
Derfor kunne anbefalingen være, at fjerne de tørre og hårde rester inden de forvolder skade. Hyppigheden eller mængden af knogler skal naturligvis afpasses efter hundens evne til at håndtere afgnavet knogle. Det er ikke meningen, at det skal give forstoppelse.
Knogler fra lam er oftest af meget fast og hård struktur, med tendens til at kunne splintres, og således ikke velegnede til en hundehyggestund.
Med venlig hilsen
Flemming Obling
Please login or Register to submit your answer