Allergi

Dorthe spurgt 3 år siden

Hej Flemming,
Jeg har været rigtig glad for at bruge jeres foder til min franske bulldog-pige, der har aldrig været noget med hende. – Sidste år fik vi så en engelsk bulldog-pige, hun blev leveret med en gennemsigtig pose foder, og jeg blandede foderet, som foreskrevet ved evt. foderskift, dog reagerede hun med at få “byldelignende bumser” i mellem poterne og hun fældede helt enormt.
Jeg skiftede så til Hills Derm Defense, og nu er der intet galt.. – Men hvori ligger forskellen på de 2 slags foder, og er det “for good”, at hun skal køre med allergi-foder?
Vh. Dorthe

1 Svar
Flemming Obling Staff svaret 3 år siden

Hej Dorthe
Lad mig starte med afslutningen af din henvendelse: ” Er det for good, at hun skal køre med allergi foder”? Den lidelse du beskriver, med byldelignende bumser mellem tæerne, er med nogen sandsynlighed det, der i fagsproget kaldes Interdigital pododermatitis eller furunkulose. En lidelse hvis årsags sammenhænge er ganske vanskelig at afdække, og i de fleste tilfælde forbliver en “hemmelighed”. Som du oplever, opstår der mellem tæerne ( i hårsækkene ) byldelignende bumser, på grund af dyb infektion i hårsækkene, med forskellige former for bakterier, svampe eller parasitter. Lidelsen forekommer oftere hos nogen racer end hos andre, og hos den Engelske Bulldog er denne livslange og i nogen tilfælde invaliderende lidelse desværre ikke ukendt. Forskellige ændringer i hundens livsvilkår kan bedre tilstanden, for en periode. Foderændringer ses meget ofte at have en positiv effekt, og såfremt du fortsat oplever symptomfrihed ved at fodre med Hill´s Derm Defense, er der bestemt grund til at holde fast i det. Eller som en Engelsk Bulldog kunne udtrykke det: “Never change a Winning Team”
Da lidelsen har mange og ofte grimme ansigter, skal jeg klart opfordre dig til, at diskutere tilfældet med din dyrlæge, så I kan tilrettelægge den fremtidige strategi til optimering af hundens livskvalitet.
Med venlig hilsen
Flemming Obling