Atopi allergi

Anonym Staff spurgt 8 år siden

Hej Flemming!
min hund er en blanding af labrador/retriver.
Han har den lidelse der hedder atopi.
Han har noget sort olie ligende snask i ørene, som ikke lugter ret godt. Har fået noget udslet på han mave. Har været ved dyrlægen en del gange, men har endnu ikke fået noget der kan hjælpe så det forsvinder.
Vi ved ikke hvad vi skal gøre, da vi synes at vi har prøvet alt.
Hans foder er et allergifoder fra arion, der hedder hyproallerginic. Der er vel også lagermidder i sådan et fodder????
Men det hjælper ham ikke ret meget, da han stadigvæk slikker sig indimellem.
Hans mave svinger også om den er varm eller kold.
Vi ved ikke rigtig hvad vi skal stille op.
Dyrlægen kan åbenbart ikke hjælpe os ????
Håber du har en lille løsning på min hund’s atopi allergi.

1 Svar
webdesign Staff svaret 8 år siden

Hej Linda

Atopi er en diagnose, der dækker over allergiske reaktioner overfor rigtig mange ting, primært fra hundens omgivelser. Hos nogen patienter vil man kunne opleve, at der i foderet er elementer der udløser det man kalder for en krydsreaktion. Da det således primært er fra omgivelserne allergien bliver stimuleret, skulle man tro at den primære indsats på en sanering startede i omgivelserne, men det lader sig kun gøre i teorien.
Husstøvmider, lagermider, svampesporer og div.pollen vil ikke kunne saneres effektivt.
Mest målrettet er det, at gennemføre en allergiundersøgelse ( blodprøve ), for om muligt at identificere relevante allergener ( ting som hunden er overfølsom for). Hvis der kan påvises et mindre antal relevante allergener ( 2-3) kan man forsøge en såkaldt hyposensibilisering ( “vaccination” populært kaldet). Afhængig af allergenerne er der gode resultater hos op til 60-70 % af de behandlede hunde, men behandlingen er ofte livs lang.
Hvis ikke specifik årsag kan dokumenteres eller man ikke ønsker den langvarige og bekostelige hyposensibilisering, kan man være tvunget til periodisk/permanent symptom behandling.
God pelspleje med børste og desinficerende shampoo er en væsentlig ingrediens i symptombehandlingen. Til øre rensning findes der efterhånden adskillige skånsomme, men effektive rensemidler.
Hvis/ når kløen bliver for voldsom, kan det blive nødvendigt, at behandle med kløestillende medicin. Der findes flere alternativer at behandle med, fra meget billige og svagt virkende til meget effektive og kostbare. Fordele og ulemper ved de forskellige præparater bør gennemgås med din sædvanlige dyrlæge.
Desværre må man konstatere, at atopi er en livslang lidelse, der kan kræve behandling i kortere eller længere perioder, og foderskift alene gør det ikke.

Med venlig hilsen
Flemming Obling