Budget

Anonym Staff spurgt 9 år siden

Kære dyrlæge,

vi står overfor at skulle have hund. Og i den forbindelse vil jeg høre hvad det ca koster i foder/vaccinationer mm om året?
Vi er ikke helt afklaret med racen…
Vil du anbefale en goldendoodle til en børnefamilie?
På forhånd tak.

mvh Pernille

1 Svar
webdesign Staff svaret 9 år siden

Kære Pernille
Det lyder spændende, at I overvejer at købe en hund, og da der er mange undersøgelser, der dokumenterer en positiv effekt,af dyr i hjemmet, på udviklingen af børns sociale kompetencer, kan jeg kun opfordre børnefamilier til at være fælles om f.eks. en hund.Og jeg synes det er en rigtig god ide at fokusere på en hunderace ( Goldendoodle er ikke en race, men en blanding (teknik)) der fungerer godt sammen med børn. Det tror jeg bestemt Goldendoodle vil kunne. Den er jo blandet af to dejlige og venlige racer, der hver især elsker at blive udfordret med både fysiske og mentale opgaver. Det er ligeledes racer med gode sociale instinkter overfor både andre dyr og mennesker. I skal måske nok forvente en hund, der også forventer noget af jer . Læs:kræver aktivering.
Prisen på at fodre jeres nye hund er i høj grad afhængig om I er til mærkevarer eller kan “nøjes” med mere ydmyge produktlinjer. Sunde og raske hunde behøver på ingen måde spise tørfoder til 55 kr pr kg, når de lever lige så godt af noget der koster en tredjedel. Kvaliteten af de billigere fodertyper er som regel upåklagelig, og forbrugerrådet Tænk konkluderede i en undersøgelse for nogle år siden, at der ikke var grund til at bruge de dyre brands.
Forenklet og uden kendskab til en hunds aktivitets niveau ,skal du regne med ,at fodring af en 20 kgs hund ,med et af de kendte mærker, nemt koster over 8500 kr. om året, hvor det måske kan gøres for under 3000 kr.med det mindre kendte mærke.
Udgifterne til sundhedsundersøgelser og vaccinationer hos din dyrlæge er meget afhængig af hvor i landet du bor, idet en undersøgelse offentliggjort i dagbladet Politiken, den 11.10..2015., viser prisforskelle mellem Nordjylland og Nordsjællang på ikke mindre end 144%.
Et forsigtigt bud på basisvaccinationerne, ved 12 og 16 uger, omfattende standard vaccine, rabiesvaccine og Hundepas, lyder på 1600 kr.
Et afsluttende godt råd når man anskaffer sig en hund er, at det også er en god ide at tegne en sygeforsikring.

Med venlig hilsen
Flemming Obling