Dårlig mave part 2

Helene Petrea Ringgaard spurgt 8 måneder siden

Hej igen
Jeg var i tvivl om, hvorvidt jeg måtte nævne andre fodermærker i brevkassen, men prøver lige at skrive igen lidt mere detaljeret.
Vores hund har i mange år fået Excellentpet kombineret med barf-kødboller (mush), hvilket har fungeret rigtig godt for hende og os – vi kan hælde tørfoder op om morgenen og tilføje kødbollerne om aftenen, og så bliver der spist op.
Men i juli måned blev hun meget syg. Hun havde kvalme, blodig og meget tynd afføring. Hun blev behandlet med drop, kvalmestillende og noget, der skulle få ro på tarmene flere dage henover en uge. Hun var ret svag en uges tid og det eneste, hun ville spise i starten, var barf-kødboller.
I den efterfølgende tid har hendes mave haft problemer on and off. Derfor besluttede dyrlægen for en måneds tid siden at sætte hende på Royal Canin gastro intestinal high fiber. Vi oplevede, at hun havde enorm mange afførringer (op mod seks store afføringer om dagen). Derfor tog vi kontakt til barf-butikken, der anbefalede, at hun fik nogle skånsomme kødboller (mush Hella). Derfor har hun den sidste lille månedstid fået en kost bestående af: 50% barf-kødboller, 25% specific digestive support og 25% RC gastro intestinal high fiber. De første 14 dage fik hun også zoolac.
Nu er hendes afføring langt om længe blevet normal igen, og vi ønsker at få hende tilbage på almindelig foder. Vi vil gerne kombinere det med mush-kødbollerne (det bliver nok den skønsomme udgave noget tid endnu), da hun er rigtig glad for dem. Derfor vil jeg høre, om Excellentpet vil være godt at komme tilbage på?
Undskyld den upræcise besked før. Jeg håber, der er oplysninger nok nu.
MVH Helene Petrea Ringgaard

1 Svar
Flemming Obling Staff svaret 8 måneder siden

Hej Helene
Når du tidligere , med  godt resultat,  har anvendt en kombination , hvor Excellentpet indgår, er der al mulig grund til at tro den kombination  også vil kunne bruges fremover. Når man blander forskellige foder ingredienser, skal man dog være opmærksom på den totale diæts indhold af de enkelte næringsstoffer. Lad foderskiftet ske gradvist over adskillege dage, og vær parat til , at gå et skridt tilbage.
Med venlig hilsen
Flemming Obling