Foder

Betty Nielsen spurgt 3 år siden

Hej.
Kunne godt tænke mig at høre din mening om Excellent Pet primium lam kornfrit. Mine hunde på 10 kilo stykket er glade for det, men syntes de fælder rigeligt, det er en blandings mops.

1 Svar
Flemming Obling Staff svaret 3 år siden

Hej Betty
Hvis det kun var foderet der var bestemmende for hundens fældning, var løsningen jo ligetil: At skifte til et andet foder. Men indflydelsen fra omgivelserne,og her tænkes på bl.a. temperatur, luftfugtighed og klima, i hundens daglige opholdsrum, er meget væsentlig. Pelsskiftet ( = fældning ) styres i høj grad også af hundens gener ( arvelig egenskab), der ligeledes er ansvarlige for pelsens opbygning ( lang, kort,strid, tynd, tæt, +/- underuld etc.) . Nogen hunde fælder meget og andre fælder mindre, som konsekvens af forskellig genetisk sammensætning.Men uanset genetik og miljø, er det, under alle omstændigheder, optimalt, at børste sin hund dagligt, og helst så længe, at der ikke slipper mere pels- og det kan godt være noget af en indsats.
For at kunne relatere fældningen til Excellentpet med lam, er det væsentligt , at huske hvordan pelsen artede sig før Excellentpet blev bragt i anvendelse. Hvis ikke der var problemer med pelsen/ fældning ved fodring med andet foder, og såfremt fældningen begyndte indenfor en periode af 8-10 uger efter overgang til Excellentpet med lam, kan der være grund til, at overveje et skift tilbage til det tidligere anvendte foder. Kan denne sammenhæng ikke direkte bekræftes ,er skiftet til en ny og mere effektiv hundebørste måske den optimale løsning.
Med venlig hilsen
Flemming Obling