Fransk bulldog

Marina spurgt 3 år siden

Hej 😉 vi har lige fået os den lækreste franske bulldog. Og vi ved at de har tendens til allergi osv.
derfor vil vi lige sikre os, at han får det rette foder.

vi har kigget meget på jeres foder. Og overvejer at købe dette. Vil i anbefale dette til ham? Han er lige blevet 1 år her i november, og har ingen tegn på allergi eller andre gener.

mvh de nye hundeejere 🙂

1 Svar
Flemming Obling Staff svaret 3 år siden

Hej Nye hundeejere
Det er et åbent spørgsmål om man kan forhindre udviklingen af fodermiddel allergi, ved at vælge eller fravælge bestemte typer af foder. Grundlæggende er allergi en lidelse ,der er baseret på en genetisk disposition ,uden at der indledningsvis er sat specifikke allergener ( allergi fremkaldende elementer) på dispositionen. Ved gentagen kontakt ( i løbet af opvæksten ) til et givent allergen, kan der, hos enkelte individer, udvikles allergiske reaktioner overfor de forskellige allergener. Alle proteiner eller dele heraf er i stand til at fremkalde allergiske reaktioner.
Og når der fodres med proteinholdige elementer, er der således en risiko for ,at disponerede individer kan udvikle allergi overfor disse. I en undersøgelse fra 2006, hvor 198 hunde fik diagnosen “Food-hypersensitivity” / foderallergi, blev det påvist at 36% af hundene reagerede for oksekød, 28 % reagerede for mælkeprodukter, 15% reagerede for hvede,10 % reagerede for æg, 9,6% reagerede for kylling, 6,6 % reagerede for lam og 6% reagerede for sojaprotein. Denne og andre undersøgelser anslår , at af alle hunde med allergiske lidelser , er “kun” 1-10% relateret til fodermidler.

Da jeres hund tilsyneladende er sund og rask, kunne Excellentpet godt være det rigtige valg, uden at der dog kan gives garanti for , at det forebygger allergiske sygdomme.
Med venlig hilsen
Flemming Obling