Gentagne gange blærebetændelse – hundehvalp 7 mdr

Dyrlægens BrevkasseKategori: FordøjelsessystemetGentagne gange blærebetændelse – hundehvalp 7 mdr
Connie Sørensen spurgt 4 år siden

Min hvalp fik blærebetændelse sidst i januar, og efter at dyrlægen tog en urinprøve fra blæren (underbedøvelse), fik den Noroclsv vet 200 mig.
Efter 10 dage var den frisk igen.
MEN efter knap 14 dage fik den igen tegn på blærebetændelse (tissede hele tiden og kunne ikke holde på urinen: smådryppede). Igen blev der taget en urinprøve fra blæren under bedøvelse: fik igen Noroclav vet + CystoPro.
I sidste uge fik den så igen igen taget en urinprøve fra blæren under bedøvelse (+ røntgen af nyrer) for at sikre dig, at blærebetændelse var væk – og det var den !
men nu for et par dage siden begyndte den igen at vise tegn på blærebetændelse !!!
jeg er ikke meget for, at de gentagne gange skal tage urinprøve under bedøvelse og der må da være noget galt, når blærebetændelse hele tiden kommer tilbage ! Hvad gør jeg ?

1 Svar
webdesign Staff svaret 4 år siden

Hej Connie Sørensen
Da der er foretaget forskellige undersøgelser hos din dyrlæge, herunder røntgen, går jeg ud fra , at anatomiske defekter i urinvejene er udelukket. Jeg formoder din hvalp er en hun og at der måske kan være tale om såkaldt juvenil vaginitis eller skedekatar hos ikke kønsmoden tæve. Skedekatar hos hvalpe er en hyppigt forekommende lidelse og som skyldes et umodent immunsystem i skedslimhinden. Som regel er symptomerne minimale, men som hos din hvalp, kan også ses symptomer svarende til blærebetændelse. Ofte ( langt de fleste tilfælde) er lokal behandling med klorhexidin eller borsyreliniment i skeden tilstrækkelig.Påvises der bakterier i urinen kan der være behov for antibiotika.
Såfremt formodningen om skedekatar er korrekt, kan du glæde dig over, at tilstanden normaliseres så snart hunden kommer i løbetid første gang.
Med venlig hilsen
Flemming Obling