Hej er jeres foder allergivenligt? Jeg har en hund med allergi i huden, og sensitiv mave.

Dyrlægens BrevkasseKategori: Allergi og immunsystemHej er jeres foder allergivenligt? Jeg har en hund med allergi i huden, og sensitiv mave.
Louise Vestergaard spurgt 2 år siden
1 Svar
Flemming Obling Staff svaret 2 år siden

Hej Louise
Et allergivenligt foder, er et foder hvis bestanddele ikke giver anledning til en allergisk reaktion ,hos en allergiske hund. Nogen hunde reagerer allergisk hvis de får oksekød, andre hvis de får kylling og andre igen får allergiske reaktioner hvis der er fisk i foderet. Allergivenlighed er altså en relativ egenskab ved foderet, og blot det at skifte til et foder med en anden protein (kød)- kilde , kan være nok til at eliminere allergiske reaktioner forårsaget af foderet. Derfor kan Excellentpet godt være allergivenlig for nogen allergiske hunde og ikke allergivenlig for andre, men da begrebet ikke er absolut ,anvendes det ikke i forbindelse med Excellentpet-foder. Der findes foder som består af såkaldt hydrolyseret protein , hvor de store proteinkæder er nedbrudt til mindre bestanddele for at “snyde” immunsystemet, og det kan anvendes til meget hårdt angrebne patienter. Det kan kaldes allergivenligt , men det er dyrt og fås kun hos dyrlæger.
Har man en hund, som man mener er allergisk overfor ingredienser i foderet, og dem er der færre af end mange tror, skal man prøve , at danne sig et indtryk af hvilken proteinkilde hunden har fået over en længere periode. Hvis det f.eks. er oksekød ,kunne man i en periode på 8-10 uger prøve et foder med laks eller kalkun som primære proteinkilde, og således teste muligheden for , at løse problemet med ,”blot et foderskifte i samme prisklasse”, før evt. skift til hydroliseret protein.
Med venlig hilsen
Flemming Obling