Hot Spot og husstøvmider

Dyrlægens BrevkasseKategori: Allergi og immunsystemHot Spot og husstøvmider
Anonym Staff spurgt 6 år siden

Hvilket foder vil du anbefale til en labrador – han på 7 år, der er disponeret for hudbetændelse og så kaldt ” hot spot”, ligeledes er han allergisk overfor husstøvmider.

1 Svar
webdesign Staff svaret 6 år siden

Hej Erik Boye
Hunde der ofte får et hot spot ( overfladisk infektion i huden ), har som regel en meget tæt og fyldig pels. Sådanne hunde kræver hyppige og grundige børstninger for at understøtte en velfungerende hudoverflade. Jævnlige og grundige vask med klorhexidinholdig shampoo hører også med til forebyggelsen af hudinfektioner. Derudover kan hundene have/har et større behov for umættede fedtsyrer, end det sædvanlige foder kan tilføre. I Excellentpet tørfoder er der umættede fedtsyrer ( omega-3 og 6) i en mængde der tilgodeser den “normale” hunds behov.
Er der behov for flere umættede fedtsyrer, kan man enten supplere med tilskud af de såkaldte EFA-olier , eller skifte til foder, specifikt udviklet til hudpatienter. Omega-3 tilskud ( af vegetabilsk oprindelse) kan købes i dagligvarehandelen/nettet, hvorimod “huddiæterne” kun kan købes hos dyrlægerne. Hvor stort tilskuddet af omega-3 skal være, er ikke muligt at afgøre på forhånd, men må afprøves over nogen tid. Vær opmærksom på, at eventuel gunstig effekt godt kan lade vente på sig, i op til 8-12 uger.

Med venlig hilsen
Flemming Obling