Hundefoder

webdesign Staff spurgt 8 år siden

Hejsa
Mine forældre har en stor schæfer på omkring et ord, vi døjer utrolig meget med at finde noget ordentlig foder til…Nu har vi forsøgt os med med en af jeres sække, men han har desværre stadig tynd mave og utrolig svært ved at holde sig de 8 timer de på arbejde…Jeg har selv en schæfer og den for noget billig foder, som den fungere rigtig fint på Hvad er problemet?
Håber du kan hjælpe.
Mvh Julia

1 Svar
webdesign Staff svaret 8 år siden

Hej Julia

Som jeg forstår dit spørgsmål, har der været problemer med dine forældres hund i en længere periode, og det kan betyde, at det ikke umiddelbart lader sig løse ved et foderskift.
Når hvalpe og unghunde har diarre eller tynde afføringer over en længere periode, bør man få undersøgt afføringen for tilstedeværelsen af parasitter (bl.a. spolorm,hageorm,piskeorm, coccidier, giardia) og hvilke bakterier der måtte trives i tarmen.
Det kan også være nødvendigt , specielt når det drejer sig om Schæferhunde, at undersøge funktionen af bugspytlirtlen, da den skal producere en række nødvendige fordøjelsesenzymer.
Enkelte hunderacer, herunder specielt Schæferhunden, er disponerede for at udvikle det man kalder Stress Induceret Diarre. En tilstand , der på grund af hunden temperament, giver en meget aktiv og hurtig tarmpassage. Det drejer sig typisk om hunde der er meget aktive og måske lidt rastløse, med tendens til hyperaktivitet. Eller det er hunde der hurtigt bliver “overgearede”.
Sådanne hunde har ikke et egentligt problem med foderet, men man kan godt opleve nogen effekt af, at anvende et foder med et lidt større fiber indhold end standard. Hvis du fodrer med Excellentpet , kan du forsøge med et tilskud af hvedeklid, udrørt i fedtfattig yoghurt og hældt over tørfoderet ( som ikke skal være opblødt). Brug en spiseskefuld hvedklid i 2 dl. fedtfattig yoghurt. Samtidig er det en god ide at fodre min. 3 gange dagligt.
Hyperaktive hunde har stort behov for træning, hvor der stilles krav til brug af hjernen og ikke kun til benene. Pas på ikke at “køre hunden op” inden den skal være alene i 8 timer. Den energiske gåtur/ træning bør finde sted efter arbejdstid.
Har du supplerende oplysninger eller flere spørgsmål, så skriv til Brevkassen igen.

Med venlig hilsen
Flemming Obling