Kastreret hankat.

Dyrlægens BrevkasseKategori: AvlKastreret hankat.
Anonym Staff spurgt 5 år siden

Mit spørgsmål har ikke noget med ovenstående kategori at gøre. Jeg vil bare gerne vide om I forhandler katte foder til hankatte som er kastreret? I har til steriliseret kat, men kan jeg bruge det til min kastreret hankat.

1 Svar
webdesign Staff svaret 5 år siden

Hej Bente Hansen
Inden besvarelsen af dit præcise spørgsmål, kan der være anledning til, at beskrive den sproglige unøjagtighed: Steriliseret/Sterilisation.
Når et hundyr steriliseres, fjerner man muligheden for at det kan reproducere/avle, ved at overskære eller fjerne forbindelsen mellem æggestokke og livmoder, men efterlader intakte æggestokke. Når et handyr steriliseres overklippes sædlederen, således at sædceller ikke kan passere fra de intakte testikler til penis. Både hun- og handyr, der er steriliserede , har således bevaret evnen til at producere kønshormoner og hhv æg og sædceller.
Ved kastration fjernes de kønshormon producerende organer: Æggestokke og testikler, og dyrene kan ikke avle og har ingen kønsdrift.
Teknisk er det man kalder sterilisation af hunkatte altså det samme som en kastration, idet man ved denne operation fjerner æggestokkene, helt svarende til kastration af hankatte, hvor man fjerner testiklerne. Sterilisation og kastration har altså ens fysiologisk effekt på kønsorganer og stofskifte.
Og dermed kan dit spørgsmål besvares ganske enkelt: Du kan anvende Excellentpet til steriliserede katte til din kastrede hankat.

Med venlig hilsen
Flemming Obling