Kat kaster op…

Anonym Staff spurgt 7 år siden

Hej Flemming
Min kat kaster op. Sidste 5 dage daglig x 1. Alimentær. Spiser ellers og drikker vand, + tisser. Færdes ude/inde, så ved ikke præcis med aff. Virker ikke til at have ondt/være syg, kun på daglig opkast, at vi registrerer, at noget er måske galt..
Synes ikke at spotte hårboller i opkast.
Måske lidt øget tendens til at klø sig…
Steriliseret. 7 år.
Supplerer disse dage med lidt vådfoder som hun spiser med velbehag oven i tørkost, kørt ExcellentPet fra Rema, men det spiser hun ikke gerne – yndlig er Whiskas. Stor kostudskiftning ikke aktuelt.
Alm huskat, vægt: ca. 4 kg

Kan den ha’ fået orm fra fugl/mus?

Smitte? Vores labrador er drægtig/termin 1. febr. – om jeg skal tænke smitte? beskytte hvalpekuld?

Har også anden kat (søster) – denne kaster ikke og og er helt habituel. Gælder også for hunden.

Har du mon et bud på hvad der kan være i gærde? hvorlænge vil du se an inden aktion hos dyrelæge? hun er ikke vaccineret siden 2 års alderen men været rask.

Mvh LK

1 Svar
webdesign Staff svaret 7 år siden

Hej Lisbeth.
Opkast er ikke en specifik sygdom, men et symptom på, at et eller andet generer mave-tarmkanalen. Det kan godt være alvorlige lidelser, men i langt de fleste tilfælde er baggrunden af meget “fredsommelig” karakter. Du nævner selv de tre hyppigste: Hårboller, orm eller foderet. Alle tre årsager, der normalt let lader sig korrigere.
Hårboller kan håndteres ved forøget indsats med børsten og tildeling af Kattemalt. Foderskift har du selv angivet som værende mindre gennemførlig.
Da din hund skal føde om ca. 3 uger, er der god grund til, at tale med din dyrlæge om ormebehandling af tæven forud for fødselen ( og hvalpene efter fødselen). I den forbindelse kunne det være en rigtig god ide, at tale om kattens problemer, og en kat der dagligt kaster op i mere end en uge, bør tilses af en dyrlæge.

Med venlig hilsen
Flemming Obling