Kløe

Anonym Staff spurgt 8 år siden

Min hund er begyndt at klø sig utrolig meget i ansigte, albuer ben øre , den står op hverdag for at klø sig samt mange mange gangen om dagen, kan det være fordi den evt. skal have en anden slags foder den får Excellente. pet med kylling og fisk.

det er en boxer og den er 16 mdr.

ørene er meget røde og der er sår på

1 Svar
webdesign Staff svaret 8 år siden

Hej Lone
Hvis du har mistanke om, at din hund reagerer på det nuværende tørfoder, kan du i en periode på 6-8 uger forsøge, at fodre med hjemmelavet mad, eller anvende et specifikt allergifoder. Såfremt symptomerne forsvinder, hvad de ofte gør ved sådanne ændringer, skal du igen prøve, at udsætte din hund for det samme tørfoder ( stigende mængder tørfoder blandet i den hjemmelavede menu).Kommer symptomerne igen, har du sikkerhed for at der er elementer i det pågældende foder, som din hund ikke tåler.
De symptomer du beskriver leder dog i høj grad tankerne hen på en allergisk reaktion kaldet atopi, og som forårsages af “udefra kommende” elementer.
Sådanne elementer kan være husstøvmider, lagermider, svampesporer og pollen fra forskellige planter. Netop i denne tid er græspollen en ubuden gæst hos mange allergikere ( både mennesker og dyr) og da hunde , ikke mindst en 16 måneders Boxer, gerne tager turen gennem det høje græs, er eksponeringen, selvom pollentallet er faldet,ganske massiv.
Hvis din hund færdes i/på græs ,vil jeg foreslå, at du i en periode ( 2-3 uger) helt holder den væk fra ,specielt, højt græs. Udover pollen er kontakten med saften fra græsserne en hyppig årsag til reaktioner som hudkløe/sår.
Pollen allergi / hudkløe kan være særdeles plagsom for hundene og kan betinge et besøg hos din dyrlæge.

Med venlig hilsen
Flemming Obling