Let undervægtige senior katte

Dyrlægens BrevkasseKategori: BevægeapparatetLet undervægtige senior katte
Betina Winkler Kevings spurgt 2 år siden

Hej Flemming
Har 2 katte en han på 5 år og en hun på 10 år begge neutraliseret, og min hun kat stavre afsted når hun går, lidt stiv bevægelse i benene, har hængehud på maven, har engang fået killinger men ved ikke om det er normalt med hængehud efter et kuld killinger, hun er tit sulten, spiser aldrig op, slikker gelé af sin vådkost og tager lidt af resten og så må jeg smider det sidste ud efter alt er slikket rent, hun har fået hevet tænder ud og vil helst have vådkost, spiser meget lidt tørkost og har set det mad via Rema kan du anbefale noget godt til dem?
Min hankat spiser tørkost de er begge alm huskatte han er hvid hun er rød/brun/hvid/sort. Han er meget ude og rende hun holder sig lige i nærheden kun lidt udenfor, hun miaver/taler meget, er meget kælen og social, han er lidt mere reserveret.
Udover dem har jeg også en Engelsk bulldog på 3 år som får tørkost med lakseolie på som jeg også gerne vil skifte til Rema foder på, fik anbefalet det af en veninde også med bulldog får allergivenlig foder pga diverse bulldog ting som våde hudfolder i hovedet, skal tørres bagi ved afføring, ellers normalt han er rødbrun/hvid i farverne.

Pft Mvh Betina Winkler Kevings

1 Svar
Flemming Obling Staff svaret 2 år siden

Hej Betina
Du skriver, at din hunkat har en stavrende og stiv bevægelse, samtidig med at der hænger hudfolder under maven. Uden at kende vægten på din kat, vil jeg gætte på, at den kunne være overvægtig. De beskrevne hudfolder, kaldes også for lyskefolder, er nemlig et typisk tegn på ansamling af for meget fedt under huden, da overvægtige katte ofte ,også har bevægelsesproblemer, synes jeg, at pilen peger i retning af en vægt i overkanten af hvad der kan forventes af en “alm.” huskat ( 3,5-4,5 kg ). Når du så samtidig skriver, at der levnes, kunne det være på sin plads, at beregne kattens aktuelle behov for det pågældende foder. På pakningen kan du formentlig læse hvad en kat på 4 kg skal have i foderskålen pr.dag . Normalt angives to tal, hvoraf du skal vælge det laveste. Og du kan godt holde fast ved vådfoderet, idet det kan være svært, at få en ældre kræsen kat til at skifte til tørfoder. Vær opmærksom på, at de beskrevne bevægelses problemer også kan skyldes udvikling af slidgigt, som kan afhjælpes med receptpligtig medicin ( konsultation hos en dyrlæge).
Med hensyn til fodring af en Fransk Bulldog med diverse hudlidelser, skal det klart anføres, at Excellentpet tørfoder er beregnet til individer, uden specielle lidelser, der kunne kræve tildeling af specialfoder.
Med venlig hilsen
Flemming Obling