Min hund får kramper

Peter spurgt 4 år siden

Hej Flemming
har en Jack Russell Parson 6 mdr som får excellent PET med kylling/ laks den får nogle krampe anfald af 20 sek varighed 2-3 gange ugentligt. Kommer altid når han sover. Har haft ham forbi dyrlægen som afviste epilepsi m.m. grundet hundens alder. Blodprøver viste mistanke til for meget D vitamin og kalk, er skiftet til excellent foder med lam, men ser der er tilsvarende d vitamin indhold. Ser du mængde af d vitamin i excellent PET foder højere end normalt eller har du anden mistanke i forhold til sygdomsbillede med kramper for så ung en hund? Eller evt. anbefalinger?

1 Svar
webdesign Staff svaret 4 år siden

Hej Peter
For at starte med dit spørgsmål vedrørende indholdet af calcium og vitamin D i Excellentpet Kornfri med Lam, kan det slås fast , at for begge komponenter ligger de vel indenfor de anbefalede rammer, ligesom det er tilfældet med det meste tørfoder på markedet. At en amerikansk producent i 2019 måtte tilbage trække dåsefoder med alt for højt indhold af vitamin D, skyldtes produktionsfejl, og ikke fejl i opskriften.
Når der måles på blodværdierne for calcium og vitamin D, skal man være opmærksom på, at unge hunde i aktiv vækst har et noget højere niveau af calcium end udvoksede dyr, og at vitamin D værdierne skal være voldsomt forhøjede for at give forgiftningssymptomer. Dertil kommer at forgiftning med vitamin D ikke specielt giver kramper, men opkast og konstant nedstemthed.
Idiopatisk epilepsi (kramper uden direkte påviselig årsag) er beskrevet hos hundehvalpe helt ned til 8 ugers alderen og det er klassisk , at mange anfald observeres i tilslutning til søvn/opvågning.
 
Med venlig hilsen
Flemming Obling