Min hvalp er svær at få til at spise

Dyrlægens BrevkasseKategori: FordøjelsessystemetMin hvalp er svær at få til at spise
Anonym Staff spurgt 8 år siden

Kære brevkasse

Jeg har en 4 mdr gammel Bison Havanaise hvalp, der er meget svær at få til at spise.

Ligegyldigt hvad jeg tilbyder den, og hvordan (fx gennem leg) er det en daglig belastning at fodre hende.

Jeg har nok lig mange andre hunde ejere med kræsne hunde, gjort mange af de klassiske fejl med at tilbyde andet, når hun ikke ville spise det hun fik serveret.

Vi har et kat der spiser alt, så derfor kan maden ikke stå fremme, hunden er ligeglad med at få konkurrence fra katten.

Er frustreret over hvordan jeg skal komme igennem et helt hundeliv, på denne her måde.

Har du nogle gode råd til hvordan vi får brudt den onde cirkel, hvordan skal jeg agere? Og hvor længe må hun gå uden at få sin daglige mængde?, hun er jo trods alt blot en hvalp.

Med venlig hilsen

Rikke Jensen

1 Svar
webdesign Staff svaret 8 år siden

Kære Rikke Jensen
Som du selv beskriver, er du ikke den eneste hvalpeejer, der har begået den letsindighed, at tilbyde din nye hund en form for “buffet” eller “tag selv bord”. Bekymringen for om hunden får den rette mængde af det rette foder, gør ofte at ellers fornuftige (fodrings-) principper bliver glemt. I udgangspunktet tror jeg ikke hunde er kræsne og en vis standhaftighed kan være påkrævet. Du skal som hundeejer ( flokfører) bestemme hvilken type foder din hund skal have, hvilken mængde den skal have og hvornår den skal have det. Det fordrer, at man konsekvent agerer som “overhunden” og ikke slækker på principperne, bare fordi hunden ikke kaster sig frådende over madskålen, og det gør den hvis den er sulten.
Du beskriver imidlertid en forhindring som du bliver nødt til at gøre noget ved. Såfremt katten “stjæler” hundens mad, må du sørge for, at din hund har mindst en time med “fyldt” madskål uden kattens nærvær. Har hunden ikke spist efter en time, fjerner du skålen. Du serverer maden igen således at der er mulighed for fødeindtagelse 3-4 gange dagligt. Hvis blot der er adgang til frisk vand, kan der godt gå et par dage uden mad, og når appetitten overstiger de urealistiske forventninger, bliver Excellentpet Hvalpefoder igen et af dagens mange højdepunkter.
Du skal være opmærksom på at din hundehvalp jo ikke skal indtage mange hundrede gram om dagen og at nogen hunde er småt spisende. Det væsentlige er at hunden er frisk og livlig, har god pels og og har konstante , faste afførringer.
Du skal ikke blive frustreret over udsigten til et langt og kræsent hundeliv, men nyd den forandring der indtræder når du beslutter dig for at være den der bestemmer.
Du er naturligvis velkommen til at vende tilbage med forløbet/ problemerne.

Med venlig hilsen
Flemming Obling