Min kat kniber øjet sammen

Dyrlægens BrevkasseKategori: Øjne og ørerMin kat kniber øjet sammen
Lisbeth Jensen spurgt 4 år siden

Min kat har efter en tur ude ( bor i en lille by og går da på tur med min kat i sele) nu i aften ca 3 timer efter vi er kommet hjem, lukker min kat det ene øjet igen. Sidst dette skede var i september 2019 og næste dag var øjet fint igen. Min kat knibe øjet sammen , men åbner det når hun tror jeg ikke ser ‘ er det psykisk ‘ da jeg fik min dejlige mis fra dyrebeskyttelsen 28 juni 2019 ..

1 Svar
Flemming Obling Staff svaret 4 år siden

Hej Lisbeth
Når katten kniber øjenlågene sammen ,er det på grund af en smertereaktion, og hvis ikke skylning med ( rigelige mængder ) saltvands opløsning eller øjenskyllevæske, ikke har umiddelbar og vedvarende effekt, bør tilstanden undersøges af en dyrlæge. Hvis de samme symptomer opleves tilbagevendende, er der absolut grund til, at undersøge øjet for skader/anatomiske defekter.
Husk, at du aldrig må skylle øjne med “alm.vand” selvom det er kogt, men kun bruge en saltvands opløsning, som du selv kan fremstille til en meget billig pris. Til 1 liter kogt vand tilsætter du 1 teskefuld køkkensalt ( ca.9 gram ) og opbevarer det i køleskab. Til den pris er der råd til at bruge rigelige mængder.
 
Med venlig hilsen
Flemming Obling