Ordentlig protein

Mick spurgt 4 år siden

Hej har et spørgsmål vedrørende foderet til hunde.
Er kilden til protein ikke i foderet ikke rester? Det ikke frisk kød? Og i så fald er det vel sådan noget der ikke giver den bedste mundhygine hos hunden? Jeg bruger selv profine hundefoder, men vi kunne godt tænke os at finde noget billigere hvis det muligt, uden at gå på kompromis med kvaliteten af foderet.

v.h. Mick

1 Svar
webdesign Staff svaret 4 år siden

Hej Mick
I slagteprocessen, hvad enten det er kvæg, lam eller gris, udnytter slagterierne den mest værdifulde del ( de reelle udskærringer) til menneske mad, fordi det indbringer den højeste pris. De mindre værdifulde dele, som kan være kæbekød, tunger,bugmuskulatur, overskud ved udskærring af f.eks. ribben, mellemgulv,hjerter, lever, nyrer, hud og underhud, vil med samme hygiejniske standard som primær produkterne , typisk blive anvendt til fremstilling af dyrefoder. Materialet bliver hakket og tørret til såkaldt proteinmel, og indgår som sådan i fremstillingen af tørfoder pillerne.
Det er altså ikke førsteklasses udskærringer, men sunde restprodukter fra en helt normal slagteproces, med godkendte dyr og kontrollerede slagteprocesser.
Råvarerne til hundefoderet har således samme hygiejniske og bakteriologiske status ,som var det til menneskeføde. Frygten for dårlig mundhygiejne er således ubegrundet.
Uden at kende prisen på dit nuværende hundefoder, kunne der godt være en økonomisk gevinst ved , at skifte til Excellentpet, og uden risiko for dårlig mundhygiejne.

Med venlig hilsen
Flemming Obling