problemer med afføringen

Dyrlægens BrevkasseKategori: Fordøjelsessystemetproblemer med afføringen
Camilla Stavnslev spurgt 3 år siden

Hej Flemming
Jeg skriver hermed til dig i håb om at du kan hjælpe mig.
Da min hund på 11 mdr. af racen pomeranian, har døjet meget med tynd mave og har haft blod i afføringen( han har været til dyrlæge med dette) blev vi anbefalet skånekost( ris og kylling) det har han været på i 2 mdr. nu, men problemet bliver ved at vende tilbage (feks. 2-3 dage fint og så efter en ugen er den gal igen) Jeg har nu valg at prøve excellent-pet fuldfoder til ham, da jeg er blevet anbefalet at prøve noget kornfri.(har han været på i 3 dage hvor han har fået en lille håndfuld)blandet med sin nuværende mad.
Jeg har skiftet godbidderne ud med nogle “sundere” uden så meget fedt.
Jeg ved snart ikke hvad jeg skal stille op, så mit spørgsmål til dig er hvordan vælger jeg det rigtige foder til ham og er det rigtigt det jeg gøre prøver mig frem..
P:S hans afføring har være fin og fast de sidste 4 dage.
Venlig hilsen Camilla

1 Svar
Flemming Obling Staff svaret 3 år siden

Hej Camilla
Har man en hundehvalp eller en unghund med tendens til varierende konsistens i afførringen, er det væsentligt , at sikre sig om der kunne være tale om infektion med forskellige tarmparasitter. Det være sig spolorm, hageorm, piskeorm , giardia eller coccidier. Dyrlægen kan på basis af en afførringsprøve undersøge om der er behov for behandling. Tilsvarende kan undersøgelse for “dårlige” tarmbakterier komme på tale.
Hvalpe og unghunde får ofte dårlig mave fordi de spiser “alt” ( fra madpapir til afførring ) , som de finder på deres lufteture. Det skal man selvfølgelig prøve at undgå.
Af forskellige årsager er det ikke nødvendigvis alle fodertyper den enkelte hund trives med, derfor kan foderskifte være en god ide, og der findes heldigvis flere rigtig gode tørfoderblandinger, specielt udviklet til sarte hundemaver. I forbindelse med et sådan foderskift er det en god ide, at henlægge godbidderne til permanent ophold på øverste hylde.
Fodring i mindre portioner og måske 3-4 gange om dagen,fremmer fordøjelsen og nedsætter “presset” på tarmsystemet. Tilsæt evt. en smule fedtfattig youghurt .
Skulle det vise sig at Excellentpet ( som er et standard foder til raske hunde ) har den fornødne effekt, fortsætter du selvfølgelig med det. Ellers prøv specialfoder fra f.eks. Hills eller Royal Canine.
Med venlig hilsen
Flemming Obling