Problemer med urinveje

Charlotte spurgt 3 år siden

Hej Flemming
Vores hunkat på 4 år har døjet med urinveje, men efter vi gik over på tørfoder fra Hills c/d Urinary Care har der ikke været problemer.
Vil hun kunne spise Remas produkter eller skal vi blive på Hills ?

1 Svar
Flemming Obling Staff svaret 3 år siden

Hej Charlotte.
Excellentpet Kornfri tørfoder til Steriliserede katte er ikke tænkt som en sygdomsbehandlende diæt, men som et foder, der tilsigter , at forbygge problemer i kattenes urinveje. Om din kat er dækket af dette oplæg, nu hvor den tilsyneladende er uden problemer i urinvejene, bør du afklare med din dyrlæge, ( f.eks. med Undersøgelse af urinens aktuelle vægtfylde,indhold af krystaller og surhedsgraden).
Men nu er det ikke sådan , at det ikke kun er foderets sammensætning ,der har betydning for udvikling af blæreinfektioner og blæresten hos katte. Den aller største enkelt faktor er kattens vægt! Overvægtige katte har problemer med at tømme blæren og det kan disponere for udvikling af blærebetændelse. Så sørg for, at holde katten slank og sørg for, at den indtager rigelig med vand. Ved større væske indtag fortyndes de “problematiske” elementer i urinen og vanskeliggør krystaldannelsen. Fysisk aktivitet har, udover sædvanlige positive effekter, også en gunstig effekt på urinvejenes sundhed. Inden du foretager et foderskifte, bør du overveje det gamle udtryk: “Never change a winning team”, der lidt omskrevet kan udtrykkes: “Why change a winning team”?
Med venlig hilsen
Flemming Obling