Protein indhold i excellent 9 kg.

Dyrlægens BrevkasseKategori: FordøjelsessystemetProtein indhold i excellent 9 kg.
Lars Greiersen spurgt 3 år siden

Fl. Obling jeg har en snart 6 årig aktiv jagthund ft. springer, som i sidste uge har fået fjernet livmoder i forbindelse med løbetid. I følgebrev fra dyreklinikken anbefales det protein i foder medbringes med 30 %. Jeg har i nogle år fodret med 9 kg. Excellent også til min gamle springer og har været yderst tilfreds. Som set det har Excellent pet ikke et foder med lavere protein indhold . Hvad er din mening? Er gerne nødt til at skifte foder?.
Hilsen Lars Greiersen

1 Svar
Flemming Obling Staff svaret 3 år siden

Hej Lars Greiersen
Umiddelbart har jeg ikke kendskab til,at neutraliserede dyr skulle have et mindre behov for protein, hvorimod det er velkendt, at kaloriemængden bør reduceres allerede dagens efter operationen. Og det kan gøres på to forskellige måder. Enten ved at skifte til et kaloriefattigere lightfoder eller reducere den daglige mængde af det sædvanlige foder – f.eks. med 30%. En tredje mulighed er , at forøge/ optimere/vedligeholde den fysiske aktivitet, så der kan forbrændes flere kalorier. Om du vælger det ene eller andet foder er nok mindre væsentligt, mens aktivitets niveauet er meget afgørende. Ud over, at det holder fedtet væk fra sidebene, styrker det også muskulaturen og kredsløbet, og giver din jagthund større udholdenhed.
Så hvis du ønsker at fortsætte med Excellentpet, kunne anbefalingen være, at du fra dags dato putter 30% mindre mad i skålen, noterer den aktuelle kampvægt og træner ( som sædvanligt) ihærdigt. Efter 4 uger vejer du igen, og såfremt vægten er stabil ,fortsætter du med samme mad ration. Er vægten gået op, går foder ned og omvendt. Med vejning hver 4. uge, er det med denne strategi “nemt” at forebygge den overvægt, som rammer dobbelt så mange neutraliserede hunde , i forhold til ikke neutraliserede.
Med venlig hilsen
Flemming Obling