Sår

Anonym Staff spurgt 6 år siden

Jeg har en dejlig rød kat på 9 år . Han har igennem de sidste 6-7 år haft udslæt på grund af allergi . Det er i hovedet på panden . Ved siden af knurhårerne . Det bliver først små sår som udvikler sig til større sår . Jeg har igennem årene prøvet mig frem , med forskellig foder uden der er korn og sukker i . Han tåler ikke meget . Jeg har så foderet ham med Rema excellent korn frit foder . Den har han haft det godt med i nogle måneder . Før Købt kingsmoore som jeg skrifter med . Den har han fået en lang tid og trives med . Desværre har han fået nogle godbidder med korn . Han går i haven og bider i hækken .hvilke jeg ikke ved om han kan tåle . De har begge græs , kattegræs . Men ind imellem får han jo disse væmmelige sår . Så mit spørgsmål er , kan det være solen han kan få sår af. Han er jo sart i huden og rød/hvid . Jeg bruger noget salve til de sår . renser dem vis de er gule . Jeg synes det er så synd for ham. Så kan jeg gøre mere for st beskytte ham . Har du en ide om hvad jeg kan gøre mere for ham . Tænker også han har tør hud Mvh Lone Henriksen

1 Svar
webdesign Staff svaret 6 år siden

Hej Lone Henriksen.
Selvom det kan være svært, at danne sig et billede af hvordan et sår ser ud, på grundlag af en mundtlig beskrivelse, vil jeg umiddelbart tænke i allergi baner, men både tør hud og solens stråler kan være medvirkende faktorer.
Allergiske lidelser kan kræve noget af en diagnostisk indsats, hvor det kan være på sin plads , at involvere en praktiserende dyrlæge. Dog er det sådan, at mange katte katte med allergiske reaktioner oplever en markant bedring ,efter tilskud af omega-3 fedtsyrer. Et sådant tilskud vil også kunne have en gavnlig effekt på en evt. tør hud og hudirritation som følge af solens stråler.
Der findes adskillige produkter på markedet indeholdende omega-3 fedtsyrer, så jeg synes det skal være dit næste forsøg. For med sikkerhed at kunne vurdere effekten af omega-3 tilskud, skal det anvendes i minimum 8-12 uger.
Hold fast ved det foder du synes katten fungerer godt med. Undlad at skifte , blot for afvekslingens skyld.

Med venlig hilsen
Flemming Obling