Tynd afføring

Anonym Staff spurgt 7 år siden

Hej jeg oplever at min labrador/broholmer hvalp får tynd mave, selvom jeg følger pakkens doserings anvisning. Han er 13 uger og vejer 10 kg. Så han burde iflg. Pakken få mellem 260-300 gram om dagen. Han har siden han var 8 uger skiftevis haft tynd mave først prøvede vi med zoolac og det hjalp men ikke meget så gav ham skånekost iform af ris og kylling og undlod tørfoder i et par dage… Så genindførte jeg stille og rolig tørfoderet excellent pet hvalp m kylling. Kort tid efter begyndte han at få tynd mave igen … Men det er først nu efter et par gange frem og tilbage med A38 , kylling og ris samt zoolac at jeg begynder at tænke at han måske ikke så godt kan tåle excellent pet hvalp. For igen nu er vi kommet tilbage til ren tørfoder … Han får 3 gange om dagen drysset ud over et areal så han ikke sluger maden. Men nu er hans afføring tynd igen…. Det er rigtig træls for selvom han er renlig så har han svært ved at holde sig med tynd mave og det er ikke sjovt at vågne til lort på gulvet fordi han har dårlig mave…. Ellers er han glad og frisk. Hjælp hvad skal jeg gøre ??

1 Svar
webdesign Staff svaret 7 år siden

Hej Mikkel
En hvalp på 8 uger, der skiftevis har faste og løse afføringer, skal ubetinget mistænkes for, at have orm eller være inficeret med en tarmparasit der hedder Giardia. Normalt bør hvalpe ormebehandles regelmæssigt hver anden uge fra de er 3 uger gamle og indtil de er 15-17 uger gamle. Hvis din hvalp ikke har fået denne “intensive” aformning, bør du starte med det. Giardia er en parasit der lever i hundens tarmsystem og giver anledning til tynde evt. blodtilblandede afføringer. Den kan påvises ved en laboratorie undersøgelse af en afføringsprøve. Behandlingen kan iøvrigt foregå med samme middel som anvendes til ormebehandlingen. Både laboratorie undersøgelsen og evt. behandling skal foregå i samarbejde med din dyrlæge.
Hvis en 13 uger gammel Broholmerbl. hvalp ikke vejer mere end 10 kg, er der noget, der tyder på et problem, som ikke nødvendigvis kan korrigeres med foderskift,men hvis status på ormehandlingen er optimal og der ikke påvises Giardia, må det anbefales, at skifte til et andet hvalpefoder.
Det er øvrigt rigtig flot, at den allerede som 13 uger gammel er renlig.

Med venlig hilsen
Flemming Obling