Urinvejsproblemer (Struvitsten)

Dyrlægens BrevkasseKategori: FordøjelsessystemetUrinvejsproblemer (Struvitsten)
Anonym Staff spurgt 6 år siden

Hej

Min kat blev opereret for urinvejsproblemer (struvitsten) for 15 måneder siden, jeg har siden brugt dette foder Hills Prescription Diet C/D Urinary Stress og har ikke haft problemer siden, kan jeg risikere at købe Excellent kattefoder uden at det giver anledning til problemer med struvitsten igen?
Det foder jeg bruger nu er mega dyrt, så ville gerne skifte hvis det er sikkert nok.

1 Svar
webdesign Staff svaret 6 år siden

Hej Frank Jessen
Excellentpet Kornfri tørfoder til Steriliserede katte er ikke tænkt som en sygdomsbehandlende diæt, men som et foder, der tilsigter , at forbygge problemer i kattenes urinveje. Om din kat er dækket af denne definition, nu 15 måneder efter operationen, må du afklare med din dyrlæge. ( f.eks. med Undersøgelse af urinens aktuelle indhold af krystaller og surhedsgrad)
Men nu er det ikke sådan , at det ikke kun er foderets sammensætning ,der har betydning for udvikling af blæreinfektioner og blæresten hos katte. Den aller største enkelt faktor er kattens vægt! Overvægtige katte har problemer med at tømme blæren og det kan disponere for udvikling af blærebetændelse. Så sørg for, at holde katten slank og sørg for, at den indtager rigelig med vand. Ved større væske indtag fortyndes de “problematiske” elementer i urinen og vanskeliggør krystaldannelsen. Fysisk aktivitet har, udover sædvanlige positive effekter, også en gunstig effekt på urinvejenes sundhed.

Med venlig hilsen
Flemming Obling