Våd mad og tørfoder

Dyrlægens BrevkasseVåd mad og tørfoder
webdesign Staff spurgt 5 år siden

Hvis min kat får 100 gram vådmad om dagen hvor meget tørfoder skal han så have ?

Han er indekat

1 Svar
webdesign Staff svaret 5 år siden

Hej Camilla.
Uden kendskab til din kats alder, race, vægt og aktivitetsniveau er det ikke muligt, at give et præcist svar på hvor stor mængde tørfoder der skal til for at supplere 100 gram vådfoder. I stedet kan et tænkt regneeksempel være vejledende for din dosering af tørfoder.
En kat der vejer 4 kg, er normalvægtig ( Body Condition Score 4/9 ), indekat og neutraliseret, vil med runde tal, have behov for 50 kcal/ kg legemsvægt dagligt, svarende til 200 kcal. Hvis vi antager, at vådfoderet indeholder 90 kcal pr. 100 gram, skal der altså tilføres 110 kcal dagligt fra tørfoderet. Når du anvender Excellentpet Tørfoder til kat, der indeholder 364,6 kcal/100 gram, skal der således suppleres med ca. 30 gram tørfoder dagligt.
“Købmandsregning” skal bruges som en vejledning og katten bør jævnligt vejes og “mærkes på sidebenene”, så korrektion af fodermængden kan foretages i tide. Et godt hjælpemiddel er BCS-skalaen, hvor kattens kropskondition er beskrevet i 9 trin, og selvom grad 5/9 anses for normalvægtig, er der mange gode sudhedsmæssige argumenter for at holde katten i trin 4/9.( “Ribben og knoglefremspring kan let mærkes, med minimal fedtdække. Set fra siden er bugen “hængt” pænt op, og set fra oven er der en tydelig talje” ).

Med venlig hilsen
Flemming Obling