Weimaraner

Anonym Staff spurgt 8 år siden

Kære Dyrlæge,

vi er en børnefamilie der ønsker os en hund. Vi kan ret godt lide en weimaraner og tænker på en tæve her.
vi ved godt det oprindeligt er en jagthund men vil alligevel høre om du mener den kan fungere i en aktiv børnefamilie? Den vil få gode gå-løbeture dagligt…
Og ubegrænset opmærksomhed.
Har hørt de kan ha lidt u
dfordringer med fordøjelsessystemet men er ikke sikker?!

På forhånd tak
mvh
Sille

1 Svar
webdesign Staff svaret 8 år siden

Kære Sille
Du skriver at I er en aktiv børnefamilie, og det er godt. For efter at have fået en Weimaraner hvalp i huset kan der godt være tilføjet et mindre kraftværk af energi. Ikke nødvendigvis nogen dårlig ting, men en udfordring man skal være parat til at matche…..de første par år!!
Weimaraneren er en stående jagthund, hvilket vil sige, at den ved (primært fært) kontakt med vildt, “stivner” med det ene forben løftet og snuden pegende ( pointing) i retning af vildtet. På jægerens kommando bevæger hunden sig hastigt frem mod vildtet, så det letter/flygter, hvorefter jægeren kan skyde f.eks. fasanen. Og dertil må føjes, at den er stærk i sine jagtlige drifter, og skarp overfor vildtet, herunder også naboens kat!!
Som et flertal af de stående jagthunde er Weimaraneren selvstændig,måske med en pil mod det stædige. Det stiller specielt krav til den indledende lydighedsdressur,som ikke må være for kontant, men skal være præcis og konsekvent. Det er en hund, der naturligt knytter sig meget til sin fører og den nærmeste familie, hvorfor man skal være meget opmærksom på tidlig og vedholdende udadvendt socialisering, for at skabe positive relationer til andre end egen familie, som “vi” så til gengæld passer på, som en god vagthund.
Racen er aktivitetskrævende, ikke bare i form af gå eller løbeture, men kræver i høj grad også udfordringer af de mentale sanser ( f.eks. apportering og sporarbejde).
Når du har hørt noget om problemer med fordøjelsessystemet gætter jeg på at det handler om Mavedrejning, som ikke er ukendt i racen.
Hunde, der som Weimaraneren har en dyb brystkasse er disponeret for at mavesækken drejer sig om sit eget ophæng og dermed lukker for både tilgang og afgang af føde. Resultatet er en ophobning af gas og udvidelse af mavesækken, med livsfare til følge. Situationen kan opstå hvis hunden efter indtagelse af stor portion tørfoder leger “voldsomt” og drejer kroppen i hurtige bevægelser. Forebyggende foranstaltninger er fodring min. 2 gange daglig og ingen leg de første par timer herefter.
For at svare mere præcist på dit spørgsmål, om en Weimaraner kan fungere i en aktiv børnefamilie, må jeg sige, at det kan den godt, men det kræver konsekvent og målrettet opdragelse, også af hunden. Til gengæld får I en hund der går gennem ild og vand for JER.

Med venlig hilsen
Flemming Obling