Westie halter?

Anonym Staff spurgt 6 år siden

Hej
Jeg har en lille Westie hanhund på 2 år. For en uge siden opdagede jeg, at han var begyndt at halte/vralte. Jeg tog ham derfor til dyrlæge. Her blev han undersøgt, og det viste sig, at det var det højre bagben der var skyld i hans halten. Han blev derfor bedøvet og fik taget et røntgenbillede, og hans hofte og bagben (bevægeapparat) blev undersøgt under bedøvelse. Undersøgelsen og røntgenbilledet viste, at der ingen skader var på min hund. Han er sund og rask.
Dog var der en lille knæk-lyd, når dyrlægen undersøgte højre bagben/hofte. Dyrlægen mente at min hund havde fået en lille skade ved et fald eller slag. Efter endt undersøgelse fik jeg nogle piller med hjem til min Westie, de hedder Onsior, han skal have 1 pille dagligt i 7 dage. Derefter skal jeg ringe og fortælle dyrlægen status. Jeg fik også besked på at holde min Westie i ro, han må ikke hoppe eller løbe. En 5 minutters gåtur i et stille tempo er ok. Efter 2 dage stoppede hans halten, han gik pænt og stille og vil gerne hoppe rundt. Efter nogle skridt i haven eller i huset lagde han sig dog ned.
Her på 5. dagen halter han igen, han går kun lidt og lægger sig hurtigt ned. Han kan dog stadig kravle ind under sofaen. Han har kun drukket lidt vand, og vil ikke spise.
Er alt dette normalt, og kommer han sig?
Findes der evt. et tilskud jeg kan give ham, som hjælper ham til at komme sig og blive stærk i hans højre bagben igen? Fx MSM Bio Lignisul? Er der evt. noget jeg skal tage højde for omkring genoptræning, noget jeg skal passe på? Håber du har nogle råd. God sommer.
Venlig hilsen
Maria Juhl

1 Svar
webdesign Staff svaret 6 år siden

Hej Maria Juhl
Heldigvis et det sådan, at hovedparten af akut opståede halteder hos hunde, er midlertidige. Forstået på den måde, at med den rette behandling normaliseres tilstanden i løbet af 2-3 uger.
Måske har du selv oplevet at fejlbelaste f.eks. en ankel, og erfaret, at den indledende smerte er markant, men relativ hurtigt aftagende og gradvis forsvinder i løbet af 2-3 uger, med de rette forholdsregler.
Derfor ser jeg ingen grund til bekymring og vil i stedet foreslå , at behandlingsperioden med smertestillende medicin forlænges, således at din hund skal være halt fri i mindst 5 dage før behandlings ophør. En anden væsentlig faktor vedrørende haltheder er, at man ikke må glemme motionen, for det er inaktiviteten der svækker muskulaturen og så længe patienten er smertedækket og motionen foregår i line, er der bare med at komme ud i det gode vejr.( I disse dage kan det være en god ide at henlægge motion til morgen og aften, hvor det er lidt køligere).
På dit spørgsmål om tilskud af MSM kan have effekt på styrken i det belastede ben, må jeg svare, at det har jeg ingen erfaring med, men et vel sammensat foder, samt fokus på hundens vægt, ved jeg har stor betydning for bevægeapparatets funktion.
Hvis haltheden vedvarer , trods smertestillende medicin, eller vender tilbage efter ophørt behandling, skal kliklyden, som du nævner, selvfølgelig genundersøges og lokaliseres, for at afgøre om den spiller nogen rolle.

Med venlig hilsen
Flemming Obling