3 årig goldenretrivertæve tager for meget på

Dyrlægens BrevkasseKategori: Fordøjelsessystemet3 årig goldenretrivertæve tager for meget på
Anonym Staff spurgt 7 år siden

Hej jeg er ellers glad for jeres foder..men mange siger min tæve er for fed..Hun er ude og gå flere ture op til 2 timer i alt oim dagen ca 40 min pr gang..Hun får 150 gr om morgen og 150 g om aftenen og INTET ANDET
Vi køber jeres sække hos Rema1000 i Ålestrup eller HOBRO
venlig hilsen Anette
NB vi har brugt ca 6 sække a 9 kg..

1 Svar
webdesign Staff svaret 7 år siden

Hej Anette Johnsen
Det er rart at høre, om dine gode erfaringer med Excellentpet tørfoder og at din hund tilsyneladende også sætter pris på maden. På forhånd kan det være svært, at beregne hvor meget foder en hund skal have, men mængden af tørfoder skal altid tilpasses den enkelte hunds stofskifte. Så hvis din hund tager på ved en tildeling på 300 gram pr. dag , må du reducere mængden. I første omgang kan du reducere til 125 gram morgen og aften.
Efter 5-6 uger foretager du en kontrolvejning. Er vægten ikke gået ned, må foderet gå yderligere ned, f.eks. til 100 gram morgen og aften. På den måde vil du kunne finde frem til den korrekte mængde foder, til netop din hund. Jeg kan fortælle dig, at min egen hund, der vejer 27 kg, får 85 gram Excellentpet tørfoder,morgen og aften.
Man skal være opmærksom på, at steriliserede tæver har et lavere stofskifte end ikke steriliserede tæver, og hvis der udover stigende vægt også ses pelsproblemer eller sløvhed, kan der være tale om en sygelig forandring af stofskiftet, og det betinger en nærmere undersøgelse.

med venlig hilsen
Flemming Obling