Allergi Foder

Anonym Staff spurgt 6 år siden

Hej

Vores hund skal til at have allergi foder i en periode, for at se om det er noget fødevare allergi han har udviklet.
Han er kun 2½ år, blanding af Labrador, golden retriever og dalmantiner.
Mit spørgsmål er om hundefoder som er korn og glutenfri, ikke er det samme som allergi foder, eller skal jeg til at købe noget hvor der står allergi foder på pakken?

Vores hund har lige fra han var hvalp , fået jeg mærket Excellent Pet, og det sidste år Premium Hundefuldfoder, med kylling og laks.

Med Venlig Hilsen
Susanne

1 Svar
webdesign Staff svaret 6 år siden

Hej Susanne
Der findes ingen præcis definition af, hvad et allergifoder er eller kan/må indeholde. Der reklameres rigtig meget for “allergivenligt” hundefoder, uden præcise angivelser af foderets “allergi venlige egenskaber”. Et korn og glutenfrit foder vil ikke kunne betegnes som et allergifoder, selvom nogle hunde er intolerante overfor gluten, og fodring med kornfrit foder kan give sådanne hunde et bedre liv.
For at være sikker på et optimalt behandlings forløb,vil jeg stærkt anbefale , at du vælger “allergifoder” i samråd med din dyrlæge. Det er væsentligt, at få sammenlignet protein- og kulhydratkilder i det gamle foder, med indholdet i det nye testfoder. Det kan også være, at din dyrlæge kan give dig en opskrift på en hjemmelavet eliminations diæt.

Med venlig hilsen
Flemming Obling