Allergi hos kat

webdesign Staff spurgt 5 år siden

Jeg overvejer at prøve det foder I foreløbig 1-2 måneder.
Jeg plejer at fodre med IAMS. De er glade for det , men jeg har 2 piger , som er allergiske over for ét eller andet. Det kunne jo være korn/gluten?
Findes der flere varianter? Også til killinger?
Jeg er opdrætter af perserkat te.
Venlig hilsen Lissi

1 Svar
webdesign Staff svaret 5 år siden

Hej Lissi Holm
Hvis det er Excellentpet Kornfri Til Steriliserede Katte du overvejer, at anvende til dine katte, skal din opmærksomhed henledes på , at der ikke reklameres med “antiallergiske” egenskaber for dette foder, men som du selv skriver: Det kunne jo være korn/gluten og her kunne Excellentpet være et godt alternativ til deres nuværende foder.
Der findes i øjeblikket kun en udgave af Excellentpet til katte ( til voksne/ steriliserede) , men der er planer om i fremtiden ,at lancere et killingefoder.
Hvis ikke du i løbet af en testperiode på 2 måneder oplever en markant bedring, findes der muligheder for, at undersøge katte for allergi. Det kan være som en blodprøve, en priktest eller en hudbiopsi ( mikroskopisk undersøgelse af et lille stykke hud). Desværre findes der ikke altid en påviselig
årsags sammenhæng og dyrene bliver kun symptomfrie ved medicinsk behandling.
Til katte med mistanke om allergiske lidelser, er det altid en god ide, at give dagligt tilskud af omega-3 og omega-6 fedtsyrer.

Med venlig hilsen
Flemming Obling