Allergi overfor lagermider

Dyrlægens BrevkasseKategori: Allergi og immunsystemAllergi overfor lagermider
Malene Nielsen spurgt 3 år siden

Hej, vi vil høre om vores hund kan bruge foder med lam. Han har lagermider allergi. Så vi skal undgå kornprodukter, men ved ikke om vi også skal undgå fx kartofler og roer? Han er en mindre hund.
Venlig hilsen Malene

1 Svar
Flemming Obling Staff svaret 3 år siden

Hej Malene
Forekomsten af allergier, overfor lagermider og husstøvmider, er tilsyneladende i tiltagende, og begge typer af mider trives fint i samme miljø, side om side, i vores boliger. Det betyder , at det nok ikke har den store betydning ,hvilken slags foder der anvendes; men det betyder overordentlig meget hvordan foderet håndteres og opbevares. Når den ubeskadigede og intakte pose med tørfoder hjembringes og åbnes, kan der kun i sjældne tilfælde påvises lagermider i indholdet. Straks posen er åbnet og får kontakt med omgivelserne ,er der risiko for kontaminering med lagermider. Tørfoderet bør ikke opbevares i producentens pose, men i mindre og lufttætte plastbeholdere, med foder til ca. 1 uges forbrug, og anbringes et tørt og køligt sted. I meget slemme tilfælde ( kraftigt reagerende hunde ), kan foderdepotet med god effekt opbevares i fryseren. Den åbnede og tomme foderpose skal straks fjernes fra huset og deponeres i affaldscontainer. Når de mindre plast beholdere er tomme, skal de rengøres i varmt vand og evt.Rodalon opløsning, og tørres grundigt igen, inden fornyet opfyldning. Undlad at købe foder til mere end 1 måneds forbrug.
Til dit meget præcise spørgsmål, kan klart svares, at tørfoder med lam, kartofler og roetrevler godt kan anvendes til din hund.
Med venlig hilsen
Flemming Obling