Blærebetændelse

Anonym Staff spurgt 7 år siden

Hej

Jeg håber blæren er en del af fordøjelsen?

Jeg er desperat, og håber du kan komme på bane med en klog erfaring. Jeg har ventet i 9 år på det rigtige tidspunkt for at købe hvalp, og jeg manglede at læse op på nogle fag henover sommeren, så hvalpen Ziva og jeg fik 15 uger hjemmegående sammen. Det var smart, men et sats økonomisk – men jeg troede jeg var dækket ind med forsikringen. Det var jeg ikke, for Agria har afvist pga manglende karens, så efter 15.000 kr i dyrlægeregninger, og de fortsætter er jeg snart desperat efter en løsning så vi kan komme videre.

Ziva er en labrador retriever, hun er opdrættet med henblik på jagt og har stamtavle. Hun bliver da hun er 9 uger gammel syg med blærebetændelse. Igår fyldte hun 5 måneder, og har ikke været rask endnu. Hun er i et samarbejde med samtlige dyrlæger på Næstved Dyreklinik, og samarbejde med Evidensia Dyrehospital i både Næstved og specielt i Fakse for at finde en, der ved hvad vi kan gøre for at få hende rask.

Udover bunkevis af antibiotika, får hun hver dag CystoPro til at hjælpe blæren. Alle siger det er godt. Yderligere er hun begyndt at få 250 mg c-vitamin, og det har hjulpet rigtig meget med ph-værdien i blæren, så vi nu i 14 dage har været krystal og blodfri i urinen.

Vi venter lige nu på endnu en dyrkning, og hun er pt. indlagt på Fakse Dyrehospital til videre udredning.

Hvor meget skade tager hendes hjerne af alt det medicin? Er det forsvarligt at blive ved? Hvor længe kan det her stå på?

Ziva viser ingen tegn på at være i smerte eller generet af det. Hun er glad, legesyg og meget stort gå-på-mod. Der var store tegn på smerte da hun var helt lille, men hun har lært at kamouflere dem. Ulempen er, at for en hvalp der fyldte 5 mdr igår, er hun stadig ikke renlig. I dagtimerne skal hun luftes hver time for at være sikker på hun ikke tisser inden for.

Hun drikker normalt hvad jeg ville forvente. ml. 0,8/1 liter om dagen. Svinger lidt efter hvordan kosten serveres.

Hun er forresten skiftet til Hills Science Puppy Large Breed da det skulle være rigtig godt sammensat af hensyn til ikke at danne krystaller, og dyrelægen siger at hun skal blive på dette foder til hun er 1 år, og modtage det samme som godbidder.

Så hvad har vi prøvet?
* c vitamin
* cystopro
* anbibiotika i maaaaaange udgaver
* dyrkning i huset, og sende ud af huset for meget avanceret dyrkning
* blærescanning
* kostskifte
* nyrescanning

De vil gerne begynde at tage en masse blodprøver, men jeg er løbet tør for penge. Hvad er mine chancer for succes?

Tanken var det blev en familiehund der skulle arbejde som både jagthund og til Canicross. Pt kan hun ikke bruges til ret meget andet, end at ødelægge mit parketgulv fuldstænding i hele huset.

Jeg er desperat. Hjælp mig. Alle råd, ideer, vejledning, erfaringer. Hvad som helst. Hvad gør jeg?

Mvh Trine med stakkels Ziva

1 Svar
webdesign Staff svaret 7 år siden

Hej Trine
Det lyder som en lang og sej kamp, der godt kan tage modet fra de fleste. Desværre må jeg skuffe dig, med hensyn til yderligere input. Det er ikke Brevkassens opgave at kommentere et igangværende udrednings arbejde. Blot formoder jeg, at anatomiske defekter, som fejlanbragt urinleder og strengdannelser i skeden er udelukket, samt at der ikke er tale om “almindelig” Juvenil Vaginitis ( skedekatar der forsvinder ved første løbetid). Endelig må man være opmærksom på, at nogen hunde mentalt modner sent.

Med venlig hilsen
Flemming Obling