Hårtab

Anonym Staff spurgt 7 år siden

Min 12 år gamle labrador

Min 12 år gamle labrador/retriever har voldsom hårfældning

og skæl.

Kan det have noget med fodret at gøre ?

7

1 Svar
webdesign Staff svaret 7 år siden

Hej Lone
Huden og pelsen er på mange måder en afspejling af hvordan kroppen har det. Hos den unge hund hvor “alle” processer fungerer optimalt, ses typisk en ikke skællende hud og kun moderat fældning af pels. Hos den gamle hund sker der forandringer i hudens evne til at binde væske og sammensætningen af hudfedtet bliver mindre optimal. Mangel på væske/fugt i de yderste hudlag medfører dannelse af skæl og samtidig bliver vækstfaserne i pelsen mere udjævnet,og det medfører konstant og markant fældning. Det du oplever er således, formentlig, ganske normal og alders relateret. Vær dog opmærksom på, at huse med meget tørt indeklima, evt. med brændeovn, kan være en stor udfordring for hundens hud og pels.
Foderet til din gamle hund bør indeholde protein med god fordøjelighed,og meget gerne indeholde fedt med store mængder omega 3 og omega 6 fedtsyrer. Hvis du er godt tilfreds med det foder du allerede anvender, kan dette suppleres med tilskud af fiskeolie og vegetabilsk olie ( f.eks. hørfrøolie). Vær opmærksom på at olierne også indeholder kalorier, og at reduktion af tørfodermængden derfor kan være nødvendig.
Som en hel uvurderlig del af pelsens pleje indgår jævnlige vask med shampoo og daglige børstninger. Det kan være slidsomt at nå i bund med børsten, men det er en meget central del af problemløsningen og det lønner sig at holde ud.
Du skal selvfølgelig være sikker på, at din hund ikke har nogen behandlingskrævende lidelse.

Med venlig hilsen
Flemming Obling