Blærebetændelser

webdesign Staff spurgt 5 år siden

2 år gammel shiba har fået blærebetændelse Ribe dyrlæge mener der er for meget protein i Excellent fodder til små hunde kan det være rigtigt jeg er meget i tvivl hunden har fået excellente fodder siden hvalpefodder

1 Svar
webdesign Staff svaret 5 år siden

Hej Søren Lauridsen
Proteinindholdet i Excellentpet Kornfri med Lam er 26% , og sammenlignet med mange andre produkter på markedet ,er det stort set svarende til gennemsnittet. Du kan finde produkter med 19 % protein og du kan finde produkter med over 30 % protein. I produkter med lav protein indhold vil man typisk se, at fedtindholdet og kulhydratindholdet er forøget. Tilsvarende vil et mere protein holdigt produkt, kunne reducere indholdet af tomme kulhydrater ( som hunde absolut ikke har brug for ). Sammensætningen skal dog, udover relevante næringsstoffer, også tilgodese fordelingen af kalorier, således , at minimum 26% af kalorierne, bør tilføres via proteiner. I Excellentpet med Lam er energifordelingen den , at 33% kommer fra protein.
Brevkassen har ikke kendskab til undersøgelser, der bare antyder, at blærebetændelse kan forårsages af proteinmængden i foderet, og såfremt hundene har normal nyre- og leverfunktion, skal der normalt meget store protein mængder til for at fremprovokere sygdom, og normalt ikke i form af blærebetændelse.
Der kan forekomme situationer hvor hunde , af forskellige årsager, begynder at danne blæresten, og her kan det i visse tilfælde give mening , at reducere proteinmængden.
Konklusionen i forhold til dit spørgsmål er, at hunde ikke får blærebetændelse af Excellentpet med Lam, eller andre tørfoder produkter med tilsvarende proteinindhold.

Med venlig hilsen
Flemming Obling