Excellent -PET kornfri kylling og fisk

Dyrlægens BrevkasseKategori: Allergi og immunsystemExcellent -PET kornfri kylling og fisk
Anonym Staff spurgt 8 år siden

Jeg vil gerne vide hvad indholdsfortegnelsen 30 % forarbejdet animalsk proteinmel (min 20 % kylling) dækker over. Er der kyllingekød i jeres produkt eller er det fremstillet af animalske biprodukter. Min Jack russer terrier er muligvis allergisk så vi skal prøve os lidt frem med foder. Jeg har fået oplyst at der ikke må være animalske biprodukter i foderet, det skal være rigtig kød. Håber snart at høre fra jer.

1 Svar
webdesign Staff svaret 8 år siden

Hej Conny Jensen
Når man fremstiller tørfoder ( og vådfoder) til hunde og katte, handler det primært om ,at foderet skal være af lødig ernæringsmæssig kvalitet, og altså til fulde kunne dække dyrenes behov. Det opnår man ved at sammensætte proteinkilder, fedtkilder og kulhydratkilder på den mest optimale måde. Proteinerne består af forskellige aminosyrer ( grundstenene i f.eks.muskelvæv) og foderet skal have en velovervejet sammensætning af aminosyrer. Hvad enten de kommer fra kød eller animalske biprodukter. I hundens mave-tarmkanal nedbrydes proteinerne, fra både kød og animalske biprodukter, til aminosyrer og optages som sådanne i kroppen. Ingen ernæringsmæssige forskelle;grundstenene bliver igen brugt til at opbygge kropsvæv.
For at hundeejerne ikke skal gå fra hus hjem, for at købe tørfoder til hundene, gøres der mange seriøse overvejelser om ,at kunne producere kvalitetsfoder til en fornuftig pris, og det er vanskeligt, hvis man køber kødet hos slagteren.
På slagterierne, der konstant er veterinært kontrolleret, produceres der varer af sunde og friske slagtedyr. I denne proces er der kød der bliver mekanisk beskadiget og en del af slagtekroppen er ikke traditionelt anvendt til human konsum. Dette bliver i høj grad anvendt til dyrefoder. Den hygiejniske, sundhedsmæssige og ernæringsmæssige status er ens.
Når en vare forlader slagteriet og leveres til dyrefoderfabrikken ( dansk) bliver alle kategorier betegnet som Animalske Biprodukter.
Så på linje med andre tørfoderprodukter er Excellentpet også produceret under anvendelse af animalske biprodukter.
Med hensyn til at animalske biprodukter, i modsætning til “rigtigt” kød, skulle disponere for udvikling af allergi, må jeg antage at det beror på en misforståelse. Indholdet af proteiner og aminosyrer er helt identisk i de to kategorier.
Måske vil du kunne opleve en positiv effekt ved at skifte til Excellentpet Kornfri.

Med venlig hilsen
Flemming Obling