Fodder til katte

Anonym Staff spurgt 6 år siden

Hej
Er det rigtig at katte ikke kan/må få fodder med korn i da de ikke kan fordøje det? Og at de ikke må få tun, da salt går i organerne og de derfor kan få svigt?
Er ny ejer af 2 dejlig hus katte hunner (5-10) måneder, er der andre ting katte helst ikke må få at spise?
Tak på forhånd

1 Svar
webdesign Staff svaret 6 år siden

Hej Iben
Katte er, fra naturens hånd, det man kalder rene kødædere , hvilket betyder, at de skal tilbydes et foder med højt indhold af animalsk protein .
Det går dybest set ud på , at sikre katte den rette mængde protein og den rette aminosyresamensætning. Sammen med proteinkilder af animalsk oprindelse kan kornprodukter godt indgå som delelement, blot kravene til protein og aminosyrer, i slutproduktet, er overholdt. En helt anden sag er fodring med fuldkornsprodukter, som ikke kan omsættes i en kattetarm, men det er der nok heller ikke mange katteejere der prøver.
Tun er et fortrinligt fødeemne til katte, hvis bare det indgår i en kost med andre variable. Hvis man forfalder til blot, at åbne et par dåser tun til katten, og ikke supplerer med andet, er det klart, at der opstår ernæringsmæssige problemer. Alting med måde og kombineret med flere andre elementer. Det gælder også rå lever og mælk. I små mængder er det anvendeligt.I store mængder er det uanvendeligt/uansvarligt.
Rå æggehvider, vindruer, rosiner, løg og chokolade er måske også ting man overhovedet ikke behøver, at give til sin kat.
Har man , udover kat, også hund i huset , er det kun hunden der spiser hundemaden. Langvarig ernæring af katte med hundefoder, kan give mangelsymptomer og alvorlige organforandringer.
Som du nok har set på posen, så er Excellentpet kattefoder fremstillet uden anvendelse af korn.

Med venlig hilsen
Flemming Obling