Hunden gider ikke gå tur

Dyrlægens BrevkasseKategori: BevægeapparatetHunden gider ikke gå tur
Anonym Staff spurgt 6 år siden

Vi har en gravhund/mops på knap 8 år. Han vil gerne med ud at gå, men efter 200m. vil han hjem igen. Er vi vedholdende og trækker ham med videre stritter han jævnligt imod. Når vi efter ca 800-1000m. vender og han er klar over vi går hjem, kan han løbe / gå stærkt. Han får 1,25mg Metacam dgl. for slidforandringer i benene. Tror ikke han har ondt når han kan løbe hjemad, eller er vi i naturområde kan han løbe afsted. Kan også komme afsted i hurtig fart hvis han hører noget udenfor som han vil ud og kommentere på. Hvad gør vi. Vil gerne have ham med på lange gåture som for 3-4 år siden. Han får selvfølgelig lov at snuse og undersøge det han vil når vi går. Vi bor på landet så der er mange dufte.

1 Svar
webdesign Staff svaret 6 år siden

Hej Maibritt Yndgaard.
For at kunne besvare dit spørgsmål mere præcist, mangler der et par vigtige informationer om din hund. Da halvdelen af ham er Mops, er det ikke uvæsentligt , at vide om han har nogen form for luftvejsproblemer ( snude, svælg og strubehoved). Det er ikke sjældent , at se Mops med besværet vejrtrækning på grund af anatomiske defekter i luftvejene ( Brakycefalt syndrom). Sådanne problemer kan tiltage ved stigende alder og stigende vægt, hvoraf det sidst nævnte er den anden manglende information. Den dosis medicin du giver ham for slidforandringer i benene, antyder en vægt på +12 kg og det er formentlig for meget. At en lille hund på kun 8 år skal have smertestillende medicin, på grund af slidtage, kunne være konsekvensen af længerevarende overvægt.
Hvis din hund lider af det såkaldte Brakycefale syndrom, kan tilstanden bedres ved en operation. Hvis din hund er overvægtig,som nok er det mest sandsynlige, skal du reducere kaloriemængden, så det passer til hans fysiske behov. Det kan du opnå ved at anvende et regulært slankefoder eller ved gradvist at minimere hans sædvanlige foderration. Det er væsentligt, at hunden vejes jævnligt ( min 1 x mdr.) og at der ved uændret vægt konstant reduceres, f.eks. med 10% efter hver vejning uden vægtreduktion. Det tager nogen tid, men belønningen bliver en meget mere aktiv og sund hund!
I det ovenstående har jeg forudsat, at din dyrlæge ikke har mistanke om hormonelle lidelser.
Et vægttab ( 3-4 kg?) vil have en anden meget gunstig effekt: Behovet for medicin nedsættes eller endog ophører!

Med venlig hilsen
Flemming Obling