fodder

Anonym Staff spurgt 6 år siden

Hej,

Vi får pr. 25 dec. en hundehvalp. det er vores første hund, så vi har ikke så meget erfaring med indkøb af fodder. tænker at en hundehvalp der er i voksealderen har brug for en masse næring, ifølge ejeren af hunden, så anbefaler de et mærke som kan købes hos dyrlægen.
Er jeg en dårlig hundeejer hvis jeg køber mit hundemad i f.eks. Rema 1000? og hvad er det jeg skal sikre mig (indhold) før jeg køber hvalpe- og hundemad?
mvh jill

1 Svar
webdesign Staff svaret 6 år siden

Hej Jill
Du er absolut ikke nogen dårlig hundeejer, fordi du også tænker på økonomien vedrørende fodringen af din kommende hund. Generelt må man sige , at markedet for hunde- og kattemad er så konkurence udsat, at ingen producenter ønsker at lave blandinger, der ikke lever op til minimumskravene for optimal hunde/katte ernæring. Råvarerne og produktionen af tørfoderet afviger også kun lidt mellem forskellige foder mærker, men intensiteten af markedsføring og reklamer varierer , som du sikkert har oplevet, ganske meget.
Hvalpe har brug for en passende kombination af proteiner, fedtstoffer, mineraler og vitaminer for at kunne få en normal vækstfase. Der findes europæiske og amerikanske anbefalinger til minimum og maksimum indhold af de forskellige elementer i hvalpefoderet, og dem vil du opleve anvendt i langt de fleste produkter.
Generelt anbefales det, at (rå)proteinindholdet ligger mellem 20% og 32%, fedtindholdet bør ligge mellem 10% og 25% og kalcium indholdet bør som minimum være på 0,7% og maksimalt 1,7%.Forholdet mellem kalcium og fosfor bør være mellem 1 og 1,5. Dertil anbefales et indhold af omega 3 og omega 6 fedtsyrer.
Det kan alt sammen lyde meget teknisk, men hvis du læser deklarationen for Excellentpet Hvalpefoder, vil se at dette foder overholder de omtalte internationale retningslinjer.
Så hvis din nye hundehvalp kan lide Excellentpet Hvalpefoder, er der ingen begrundelse for ikke at spare på udgifterne.

Med venlig hilsen
Flemming Obling