Foder

Louise Juhl spurgt 4 år siden

Hejsa:-)
Jeg har blot et spørgsmål som jeg håber i kan svare mig på.
Jeg er ny hundeejer og er kommet til at tænke på noget jeg ikke rigtig kan Google mig til.
Bør man skifte foder hen over år, eller kan man godt bruge det samme hele hundens liv? Jeg er med på skift gennem hundens livsfaser eller ved eks. allergi eller overvægt.

Tænker mere på om det er bedst at skifte mærke engang imellem, for at variere kosten, eller bedst med det samme altid tid hvis hunden fungere på det?

Håber i kan svare mig på det?

Ps. Er der mon delte meninger om det eller et endegyldigt rigtigt svar?

På forhånd tusinde mange tak????
Mvh. Louise Juhl

1 Svar
Flemming Obling Staff svaret 4 år siden

Hej Louise Juhl
Et gammelt udtryk fra sportens verden lyder: “Never change a winning team”, og dækker vel i bred forstand dit spørgsmål. Har man fundet et godt foder,som hunden gerne æder og som giver en fin pels, et godt aktivitets niveau, tilpas mængde afførring og til den rigtige pris, så er der vel ingen grund til at skifte? Hunde æder for at blive mætte og derved overleve, i modsætning til , ihvertfald nogle, mennesker, der lever for at spise.
Til dit P.S. spørgsmål er der kun at sige, at intet emne i denne verden, ikke kan være til diskussion, og såfremt du føler behov for variationen, er der intet til hinder for det. Blot du husker, at et foderskift bør foregå gradvist over 5-7 dage, for at tarmsystemet kan vænne sig til nye komponenter.
 
Med venlig hilsen
Flemming Obling