Foder

Camilla Selin spurgt 3 år siden

Hej
Jeg har lige fået en hundehvalp og han får Excellent hundefoder til hundehvalpe, som han også fik hos opdrætteren. Han har 2 gange kastet al hundefoderet op igen, og jeg tænker om det vil være en idé at putte lidt vand i, så han bedre kan fordøje det. Det har jeg tidligere hørt, skulle være en god idé.
Grunden til at jeg spørger jer er fordi der står på posen, at man ikke anbefaler at tilsætte hundefoderet med vand.
Hvad mener du?
Venlig hilsen
Camilla

1 Svar
Flemming Obling Staff svaret 3 år siden

Hej Camilla
Når hundehvalpe kaster op, skal man specielt være opmærksom på antallet af daglige fodringer. Hundehvalpens mavesæk er relativ lille i de første måneder af dens liv, og derfor skal den gradvis vænnes til stigende fodermængder i hvert måltid. Det er således en god ide ,at hvalpe yngre end 4 måneder fodres 4 gange i løbet af dagen og fra 4 måneders alderen til 6 måneder fodres den 3 gange dagligt. Herefter kan de fleste hunde med fordel fodres 2 gange dagligt.
Når der på posen står , at det anbefales udfodret tørt, kan det hænge sammen med ønsket om en langsommere foderoptagelse og god stimulation af spytsekretionen, for at igangsætte fordøjelsen. Ernæringsmæssigt er der dog ingen ulemper ved at tilsætte vand eller et surmælks produkt, f.eks. A38
 
Med venlig hilsen
Flemming Obling