Foder og vægt

Dyrlægens BrevkasseFoder og vægt
Anonym Staff spurgt 8 år siden

Vi har overvejet Excellent foderet til vores hund (gravhund/mopsblanding). Han er overvægtig (12,8 kg) og skal gerne ned på 10 kg. Han har de sidste 3 år fået Royal Canin slankefoder fra dyrlægen uden effekt. Vil han kunne tabe sig med jeres foder og hvor meget skal han have pr. dag? Han er ikke særlig aktiv, nærmest doven hvis han kan få lov til at være det.

1 Svar
webdesign Staff svaret 8 år siden

Kære Maibritt Yndgaard
Hvis I har fodret jeres hund med et regulært slankefoder i 3 år uden at have opnået en vægtreduktion, er der to mulige forklaringer på det.
Enten har jeres hund en behandlingskrævende lidelse i skjoldbruskkirtlen eller også får den for meget foder!
Hos hunde med normalt fungerende stofskifte, vil det optagne foder blive brugt til at vedligeholde det basale stofskifte ( det energi forbrug der finder sted når hunden ligger helt stille ) og til at dække kalorieforbruget ved fysisk aktivitet. Hvis der tilføres flere kalorier end der forbruges til disse to typer af aktiviteter, sætter overskuddet sig som fedt på sidebenene. Husk at tælle ALLE kalorier med i det daglige regnskab: Godbidder og hvad der måtte “falde” ned på gulvet tæller også i regnskabet.
Min anbefaling til jer er , at I kun giver tørfoder ( helst to gange daglig) og indleder med en 10% reduktion i forhold til vanlig ration. Om 4 uger vejer I hunden ( igen). Har han ikke tabt sig, vil næste måneds daglige ration ingen være blevet beskåret med 10%. Således fortsætter I med regelmæssige vejninger og reduktioner i fodermængden-indtil vægten står på den ønskede værdi. Og husk at være konsekvent med alternative kalorier.
Excellentpet fuldfoder er ikke specielt beregnet til slankekur, men som det fremgår af ovenstående, kan alle typer af foder anvendes i slankeprocessen, blot mængden tilpasses behovet.
Når han begynder at tabe sig, genvinder han lysten til fysisk aktivitet og så går det pludselig hurtigt.Men hav tålmodighed, det tager sin tid.

Med venlig hilsen
Flemming Obling