Fodertype

Anonym Staff spurgt 8 år siden

Vores Mops spiser fint Excellent foder med lam, men dens afføring er ret hård og lidt knoldet, og det forekommer ham lidt svært at gennemføre indimellem. Vil foder med kylling eller fisk være et bedre valg?
Findes de 2 nævnte produkter også hos Rema? Jeg har ikke set andet end. LAM.

1 Svar
webdesign Staff svaret 8 år siden

Kære Tage Kiltang Bartholin
Konsistensen af hundens afføring er bestemt af flere forskellige faktorer. Nogle hunde har en hurtig tarmpassage og de får linde afføringer, hvor hunde med langsom passage typisk vil have en mere fast udgave. Passagetiden er delvis en “personlig” egenskab og delvis påvirket af foderets egenskaber. Det vil således være vanskeligt, på forhånd, at afgøre, om et foderskifte fra Excellentpet med lam til Excellentpet med Kylling og fisk ,vil kunne ændre konsistensen af din hunds afføring. Du kan dog uden problemer skifte til den anden fodertype, med et skift over 5-7 dage, og se om den ønskede effekt indfinder sig. Du kan også , hver gang du fodrer, helst 2 x dgl., tilsætte 1 spiseske olivenolie eller 1 dl yoghurt naturel , det “bløder” lidt op på konsistensen og har iøvrigt mange gode egenskaber derud over. Vær dog opmærksom på ,at det også tæller som kalorier!
Du skriver ikke om din hund tidligere har haft problemer med træg mave eller om det specifikt er registreret i forbindelse med Excellentpet foder. Jeg skal derfor henlede din opmærksomhed på, at forskellige lidelser kan medføre problemer med at kvittere afføringen. Hos hanhunde ses det ofte i forbindelse ved forandringer ( forstørrelse) af prostata. Lidelser der involverer stofskifteregulering og hormonelle lidelser, ses som årsag hos begge køn. I sådanne tilfælde bør tilstanden udredes af din sædvanlige dyrlæge.
Rema 1000 kan levere både foderet med lam og med kombinationen af kylling og fisk .

Med venlig hilsen
Flemming Obling