Fodermængde

Charlotte Larsen spurgt 2 år siden

Hejsa 😊
vi har en Staffordshire bullterrier på 1,5 år og 19,6 kg. Jeg vil høre om han kan bruge foderet med lam, da der står op til 15 kg?
han er allergisk, vi ved dog ikke helt imod hvad, men vi tænker lagermider, da det tyder på det. Vi er blevet anbefalet et foder med lam og så fryse det i potioner, for at se om det virker. Undre mig dog over, hvorfor der er lige så meget svin i det foder, når der står lam? Er det så en dårlig ide at prøve det? Da dyrelægen anbefaler 1 protein kilde?
på forhånd tak.
Venlig hilsen Charlotte

1 Svar
Flemming Obling Staff svaret 2 år siden

Hej Charlotte
Når din dyrlæge har anbefalet dig, at anvende et foder med kun en proteinkilde, er det sikkert indledningen til det der kaldes for en eliminationsdiæt, og som skal følges i 8-12 uger. Diæten består i, at der fodres med en proteinkilde, som hunden aldrig eller kun i begrænsede mængder har indtaget tidligere. Hvis hunden så i løbet af de 8-12 uger oplever aftagende allergiske reaktioner, kan der være grund til at antage, at en eller flere af tidligere anvendte proteinkilder er uhensigtsmæssige i dens foderet. Hvis man derefter vil tættere på hvilke proteiner det drejer sig om, kan den symptomfrie(?) hund eksponeres for forskellige proteinkilder og “synderne” kan afsløres og dermed undgås i fodringen. Da din dyrlæge ,med god grund ,har anbefalet lam som proteinkilde, er det ret væsentlig, at der kun er lammeproteiner i det anvendte foder og derfor er Excellentpets variant med lam ikke anvendelig. Der findes dog adskillige produkter på markedet, hvor enste proteinkilde er lam, så du har gode muligheder for at gennemføre en eliminationsdiæt uden Excellentpet.
Med venlig hilsen
Flemming Obling