Killingefoder til voksne katte

Dyrlægens BrevkasseKategori: FordøjelsessystemetKillingefoder til voksne katte
Charlotte spurgt 2 år siden

vores katte er opvokset på blandt andet jeres killingefoder og jeres vådfoder. De er rigtig glade for begge dele men de er nu voksne og kan ikke lide jeres tørfoder til voksne katte. Vi har forsøgt at tilbyde det gennem en længere periode. Er der noget ernæringsmæssigt i vejen for at de fortsætter med killingefoder ?
på forhånd tak

1 Svar
Flemming Obling Staff svaret 2 år siden

Hej Charlotte
Kattekillinger er udstyret med en relativ lille mavesæk og skal derfor kunne få tilstrækkelige mængder næring ved, at optage mindre portioner af gangen. Det “problem” løses ved, at killingefoder inderholder relativt større mængder protein , fedt og kalorier pr.gram foder, end foder til voksne katte. Man siger at foderet er “kalorietæt”. Killingefoderet sikrer , at killingen får de rette vækstbetingelser og har energi til daglige fysiske aktiviteter. Den voksne kat skal i princippet “kun” have tilført næring der sikrer  vedligeholdelse af organismen, og eventuel “lidt” motion. Derfor er voksenfoder ikke nær så kalorietæt og katten kan spise en større portion uden at blive overvægtig (?). Hvis du derfor fodrer den voksne kat med killingefoder, vil samme mængde ( som voksenfoder ) i skålen, med sikkerhed give en uhensigtsmæssig vægtøgning. Så, hvis dine katte absolut “kun” vil spise killingefoder, er der et par ting du skal være opmærksom på.
Kattene bør vejes jævnligt , så vægtøgning undgås, og fodermængden justeres ( op eller ned ) i forhold til aktuel vægt. Vær kritisk med , at vurdere vægten, da overvægt/fedme er , måske , den største trussel mod kattens fremtidige  helbred.  Udover styring af fodermængde, skal du også være opmærksom på væskeindtagelsen , og eventuel tilbyde vand flere forskellige steder. Endelig skal du sikre  fortsat og konstant fysisk aktivering, så der forbrændes flere kalorier. Kan du overholde disse “simple regler”, er der ikke noget i vejen for, at bruge killingefoder til dine voksne katte. Ernæringsmæssigt skal det nok fungere.
Med venlig hilsen
Flemming Obling