Før hed kattemad tørkost glutenfrit nu korn fri????????? Min kat har fået diarre. Er det andet udgået

Dyrlægens BrevkasseKategori: FordøjelsessystemetFør hed kattemad tørkost glutenfrit nu korn fri????????? Min kat har fået diarre. Er det andet udgået
Anonym Staff spurgt 5 år siden
1 Svar
webdesign Staff svaret 5 år siden

Hej Pernille Langsig
Indholdet i poserne er ganske uændret og produceret af samme slags råvarer og på samme fabrik , som hidtil. Det er derfor ikke sandsynligt, at din kat har fået diarre på grund af glutenindholdet i foderet, der netop er produceret uden anvendelse af kornprodukter ( hvorfra gluten kommer).
Hvis diarreen er et vedvarende problem for din kat, bør du få den undersøgt hos en praktiserende dyrlæge,hvor det kan være nødvendigt, at undersøge både blodprøver ( organprofiler) og afførringsprøver ( bakterier og parasitter).
Årsagerne til diarre hos katte er ikke kun knyttet til foder, infektioner , lever-, nyre-,bugspytkirtel- eller tarmproblemer, men ses også hyppigt hos stressede dyr.
Og katte kan blive stressede over mange forskellige ( og mærkelige) ting: Nye ting i hjemmet, ændret placering af mad og vandskål, ændrede arbejdstider for ejer, nye lyde fra naboer, og mange flere. Katten præsenterer ikke nødvendigvis “Klassiske” symptomer på stress, men reagerer “indirekte” med f.eks. urenlighed eller diarre.
Hvis du eller din dyrlæge stadig har mistanke til at foderet er en del af problemet, er det oplagt, at skifte til et såkaldt lav-allergen foder.

Med venlig hilsen
Flemming Obling