Tørret kylling fra Kina

Anonym Staff spurgt 5 år siden

Kære Excellent pet.

Der er noget der tyder på at tørret kylling fra Kina kan udvikle en nyresygdom hos hunde.
Hvordan forholder I jer til den forskning i forhold til at jeres kød er kinesisk?

mvh Trine

1 Svar
webdesign Staff svaret 5 år siden

Hej Trine Knudsen
Bekymringen for anvendelse af kinesisk kyllingekød på tyggepinde til hunde har været tilbagevendende, i netbaserede medier, med typisk et år i mellem. Historisk set er det hele startet i USA for mere 10 år siden, hvor nogen fik mistanke om, at tyggepinde importeret fra Kina kunne være årsag til sygdom hos hunde, specielt små racer. Det foranledigede det amerikanske fødevaretilsyn ( Food and Drug Administration, FDA), til at gennemføre nogle meget omfattende undersøgelser af importerede tyggepinde, og i perioden 2013-2015 blev der udført analyser for indhold af antibiotika, antivirale midler, tungmetaller, svampe-og bakteriegifte ( Toksiner ), sprøjtemidler, radioaktivitet, konserveringsmidler, farvestoffer, samt kvalitative og kvantitative bestemmelser af ernæringsindholdet. Et kæmpe arbejde, udført af mange amerikanske laboratorier i fællesskab.
Den afsluttende rapport fra december 2015, konkluderer, at man ikke kan pege på entydig sammenhæng mellem indholdsstoffer og udvikling af sygdom.
I forbindelse med denne omfattende undersøgelse har FDA introduceret en godkendelsesprocedure for fabrikker der ønsker , at eksportere tyggepinde til det amerikanske marked. Hvis ikke der foreligger godkendelsescertifikat , ingen eksport/import. Den kinesiske fabrik der fremstiller tyggepinde til Excellentpet er naturligvis godkendt til at levere også til det amerikanske marked.
Siden 2015 har der , i videnskabelige tidsskrifter , kun været enkelte kasuistikker ( Beskrivelser af enkelt tilfælde ) uden, at der har været ført bevis for sammenhængen mellem sygdom og tyggepinde, bortset fra, at et meget stort og langvarigt forbrug har været registreret.
Mere forskning er naturligvis vejen frem , men på nuværende tidspunkt mangler der klare videnskabelige beviser for en sammenhæng mellem tyggepinde og nyresygdom hos hunde.

Med venlig hilsen
Flemming Obling