Hjemmelavet mad med tørkost

Dyrlægens BrevkasseKategori: FordøjelsessystemetHjemmelavet mad med tørkost
Anonym Staff spurgt 6 år siden

Hej
Vi har det sidste år, lavet noget “hjemmelavet” mad til vores hund, hvor vi laver “frikadeller” af hakket oksekød, gulerod og excellent pet (som bliver blendet inden). Jeg er meget bange for at vores hund ikke får de nødvendige vitaminer ved dette.
Inden vi begyndte på dette, har vi været igennem et 3 årigt forløb med dyrlægen om at finde det rigtige foder, hvor hunden enten blev meget undervægtig eller fik maveproblemer.
Hunden er nu endeligt normalvægtig og har ingen maveproblemer, men får han hvad han har brug for og kan tørkost tåle at blive efterbehandlet på den måde?
Jeg ved godt at han ikke får brugt tænderne optimalt, så han får et ben hver anden dag.

På forhånd tak for svar.

Mvh
Line

1 Svar
webdesign Staff svaret 6 år siden

Hej Line
Tillykke med oprettelsen af Hundenes Restaurant Noma. Det lyder da dejligt, at din hund har fået styr på både mave og vægt, ved hjælp af din opfindsomhed. Nå han med den angivne foderblanding, både kan holde en god vægt og have en god tarmfunktion, er der noget der tyder på , at blandingen er velafbalanceret, og måske ikke kræver yderligere tilskud. Hvis du alligevel gerne vil lave en helgardering, kan jeg anbefale, at du, hos din dyrlæge, køber et vitamin-og mineralholdigt præparat, der hedder Aptus Multidog. Tabletterne er netop udviklet til anvendelse af hunde, der får “hjemmelavet” mad.
Jeg har desværre ingen kendskab til hvordan Excellentpet tørfoder opfører sig ,når det anvendes som “fyld” i frikadeller, men din hund er åbenbart godt tilfreds med serveringen- ligesom kunderne på Restaurant Noma.

Med venlig hilsen
Flemming Obling