Hvad med ensidig kost ??

Dyrlægens BrevkasseKategori: FordøjelsessystemetHvad med ensidig kost ??
Anonym Staff spurgt 7 år siden

Hej Flemming

Jeg har et spørgsmål om alsidighed i kosten.
Jeg har en Border Collie, ca. 20 kg., og en Schæferhund, ca. 40 kg, og så er mit spørgsmål om hvordan det vil gå i længden, hvis de kun bliver fodret med kornfri kylling og fisk ??
Vil det være godt at skifte til, eller supplere med noget kornfri lam i perioder, også selv om det er til hunde op til 15 kg ??

1 Svar
webdesign Staff svaret 7 år siden

Hej Carsten
Hundene har to primære behov i forbindelse med indtagelse af føde. For det første skal det sikres, at sammensætningen af næringsstoffer i den indtagne føde tilgodeser hundens behov. Altså et kvalitativt krav til foderet. For det andet skal hunden kunne blive mæt af en passende mængde. Et kvantitativt krav.
Et velkomponeret tørfoder som Excellentpet Kornfri Kylling og Fisk tilgodeser begge disse krav, og det betyder, at der ernæringsmæssigt ikke er noget behov for variation. Hundens primære fokus i relation til mad er at blive mæt. Hos mennesker forholder det sig nok lidt anderledes. Vi har koblet en psykisk faktor på vores behov for ernæring, og fokuserer i den grad på smag og forandring.
Hvis du har det bedre med, at der med mellemrum suppleres med Excellentpet Kornfri Lam, gør du absolut intet galt.
Med venlig hilsen
Flemming Obling